Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

«Λαμπάδα» στον Έρικ!!

Με καλάθι του Έρικ επτά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, ο Πανελευσινιακός επικράτησε του Κόροιβου στην Αμαλιάδα με 74-73, καθώς ο Βασίλιεβιτς αστόχησε στην εκπνοή του αγώνα.

«Λαμπάδα» στον Έρικ!
Αν και ο Κόροιβος προηγήθηκε με 69-63 τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο Πανελευσινιακός ήταν αυτός που «απέδρασε» με το διπλό από την Αμαλιάδα, καθώς επικράτησε με 74-73 του Κοροίβου για τη 10η αγωνιστική της Basket League.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης για τους νικητές ήταν ο νεοαποκτηθείς σέντερ Έρικ, που πέραν των 19 πόντων και 7 ριμπάουντ, σημείωσε και το νικητήριο καλάθι στα επτά δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το ματς. Εξαιρετικοί ήταν και οι Τζόνσον (18π.) και Ρόμπινσον (17π.), ενώ από τους γηπεδούχους πολύ καλή παρουσία είχαν οι Ντέιβις (18π.), Γκάρετ και Αγγελόπουλος.

Με αυτή τη νίκη ο Πανελευσινιακός έφθασε τους 14 βαθμούς και απομακρύνθηκε για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Basket League, ενώ ξεπέρασε και τον Κόροιβο, ο οποίος έχει πλέον 13 πόντους.

Το ματς:

Δυνατά μπήκαν στον αγώνα οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο δίλεπτο (2-6) με τον Ρόμπινσον να διεισδύει στο καλάθι για τέσσερις πόντους, όμως γρήγορα οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σερί 7-0, πέντε από τους οποίους τους σημείωσε ο Γκάρετ. Όμως ο Αθανασούλας με πέντε δικούς του πόντους ξαναέδωσε «κεφάλι» στο σκορ στον Πανελευσινιακό (11-13). Στη συνέχεια οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, με τον Ελευσινιώτες να κλείνουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 3 πόντους (16-19).

Με τον Έρικ να δείχνει ορεξάτος και να πετυχαίνει γρήγορα έξι πόντους οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν τη διαφορά στους πέντε πόντους (20-25) στο 12ο λεπτό. Εκείνη τη στιγμή όμως ο Κόροιβος ξύπνησε και επέβαλε πλήρως την κυριαρχία του στο γήπεδο. Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου παίζοντας εξαιρετική άμυνα, μπλόκαραν πλήρως τους αντιπάλους τους και με τον Αγγελόπουλο να συνεισφέρει με οκτώ πόντους πέτυχαν ένα σερί 15-0, με το οποίο πήραν σημαντικό προβάδισμα (35-25) για τη συνέχεια. Ο Καλλές και ο Ρόμπινσον προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να αλλάξουν πολύ την κατάσταση, καθώς ο Κόροιβος διατηρήθηκε σε διαφορά ασφαλείας από τον Πανελευσινιακό στο ημίχρονο (40-32).

Λίγα πράγματα άλλαξαν στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι τροφοδότησαν με επιτυχία τον Έρικ, ο οποίος προσέθεσε άλλους 6 πόντους στην Τρίτη περίοδο συνολικά, αλλά οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο των ριμπάουντ και του σκορ. Στο 24ο λεπτό ανέβασαν σε διψήφια νούμερα τη διαφορά (48-38) και από εκείνο το σημείο και μετά οι δυο ομάδες αντάλλασσαν καλάθια, με τον Τζόνσον από τη γραμμή των βολών να μειώνει ελαφρώς στο τέλος της περιόδου στο -7 (60-53).

Την τελευταία τους λέξη όμως δεν την είχαν πει ακόμα οι παίκτες του Τζίμη Κουστένη. Με τον Ρόμπινσον και τον Ιωάννου να σημειώνουν από τέσσερις πόντους, ο Πανελευσινιακός πέρασε μπροστά στο σκορ (60-61) για πρώτη φορά από το 16ο λεπτό (24-25). Τότε πήρε το επιθετικό ριμπάουντ σε άστοχο σουτ του Ντέιβις και με λέι απ έδωσε ανάσα στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τον Ντέιβις και τον Βασίλιεβιτς πήραν προβάδισμα 6 πόντων (69-63). Με καλάθια των Έρικ, Ρόμπινσον και Ντέιβις ο Πανελευσινιακός επέστρεψε στο ματς και προηγήθηκε ξανά στο σκορ (71-72). Ο Έρικ παραλίγο να γίνει ο μοιραίος παίκτης των φιλοξενούμενων, καθώς έχασε εξ επαφής χωρίς πίεση λέι απ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Γκάρετ για τον Κόροιβο και με δυο βολές έκανε το 73-72 μόλις 17 δευτερόλεπτα πριν το τέλος . Κατόπιν ο Τζόνσον και ο Ρόμπινσον αστόχησαν, αλλά ο Έρικ εξιλεώθηκε για τα χαμένο καλάθι προηγουμένως, αφού μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε διαμορφώνοντας το 73-74, ενώ απέμεναν 7’’ για τη λήξη της αναμέτρησης. Στην τελευταία επίθεση ο Βασίλιεβιτς έχασε το σουτ από ευνοϊκή θέση και οι Ελευσινιώτες πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη για την πορεία τους στην Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 40-32, 60-53, 73-74

Κόροιβος (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 5, Ματζέτ 6, Βασίλιεβιτς 7, Ρούμπιο 10, Ντέιβις 18 (9 ριμπ.), Γκάρετ 14 (7 ριμπ.), Παπαπέτρου, Γιαννακίδης, Αγγελόπουλος 13 (6 ριμπ.), Κανονίδης

Πανελευσινιακός (Κουστένης): Μάρκοβιτς 2, Τζόνσον 18, Ρόμπινσον 17 (7ριμπ.), Τσακαλέρης 2, Βασιλόπουλος, Έρικ 19 (7ριμπ.), Αθανασούλας 5 (5 ασίστ), Δορκοφίκης 3, Ιωάννου 4, Καλλές 4, Αβραμίδης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: