Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Three-καλα!!

Με τον Ίνγκραμ να πετυχαίνει ένα καθοριστικό τρίποντο στο τελευταίο λεπτό,τα Τρίκαλα επικράτησαν 87-83 της ΑΕΚ επιστρέφοντας στις νίκες μετά από έξι σερί ήττες. Δεν αρκούσε ο Ίνγκλις για την «Ένωση».

Three-καλα!
Σπουδαία νίκη που τους δίνουν τεράστια ανάσα και παράλληλα «προσγειώνουν» απότομα την ΑΕΚ πέτυχαν τα Τρίκαλα με 87-83 για τη δέκατη αγωνιστική της Α1. Ο Τζάστιν Ίνγκραμ ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής με ένα καθοριστικό τρίποντο και απόλυτη ευστοχία στις βολές στο φινάλε, αλλά ο Κένι Κάντζι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη που επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από έξι σερί ήττες. Ένα δικό της ματς έχασε η «Ένωση» που ξέφυγε δις με διψήφιες διαφορές έχοντας κορυφαίο τον Ίνγκλις και μοιραίους στο τέλος Ντελινινκάιτις και Σάκοτα.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση 23 λεπτών μετά τη… φαεινή ιδέα της αστυνομίας να τοποθετήσει τους οπαδούς της ΑΕΚ στην κερκίδα πάνω από τους οργανωμένους των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και να χρειαστεί να υπάρξουν μετακινήσεις εντός του κλειστού. Τα Τρίκαλα επηρεάστηκαν λιγότερο από τη διακοπή και μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς φτάνοντας νωρίς στο 10-2, αλλά η «Ένωση» συνήλθε γρήγορα και με πρωταγωνιστή τον Αθηναίου που πέτυχε γρήγορα οκτώ πόντους ισοφάρισε (12-12) και πήρε τα ηνία του αγώνα. Ένα ξέσπασμα του Ίνγκλις που πυροβολούσε αφειδώς από μακριά φτάνοντας γρήγορα τους 16 πόντους έφερε τους φιλοξενούμενους και στο +11 (19-30), ωστόσο οι γηπεδούχοι με Νικολόπουλο και Κάντζι αντέδρασαν άμεσα και με όπλο τα μακρινά σουτ, αλλά κι εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των αντιπάλων τους έκλεισαν το ημίχρονο με 44-40.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια η αφύπνιση του Σάκοτα και η σταθερά «ζεστή» βραδιά του Ίνγκλις έφεραν νέα ανατροπή, που οδήγησε την ΑΕΚ ξανά σε διψήφια διαφορά (49-59), που όμως και πάλι δεν διατηρήθηκε χάρη στα τρίποντα του Τσούπκοβιτς για τα Τρίκαλα (59-59) που πήραν και το προβάδισμα στα μέσα της τρίτης περιόδου (68-66). Ο Ντελινινκάιτις με πέντε σερί πόντους έφερε την ομάδα του μπροστά (78-80), αλλά αστόχησε σε ένα ανενόχλητο λέι απ και ο Ίνγκραμ στα 50’’ με τρίποντο (81-80) έβαλε για τα καλά τους γηπεδούχους στη θέση του οδηγού. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν άστοχοι και η ψυχραιμία του Αμερικανού γκαρντ, αλλά και του Νικολόπουλου από τη γραμμή διαμόρφωσαν το τελικό 87-83.

Δεκάλεπτα: 19-24, 44-40, 60-64, 87-83.

Τρίκαλα (Φλεβαράκης): Ίνγκραμ 14, Νικολόπουλος 13, Τρέισι 3, Μπόουι 5, Τσούπκοβιτς 13, Πάνος 3, Σπανός 7, Ματαλόν 5, Κάντζι 21 (11 ριμπ.), Χότζιτς 3.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου, Ντελινινκάιτις 8, Σάκοτα 15 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Κασελάκης 2, Γουίλιαμσον 6, Τσιάκος, Σαρικόπουλος 8 (5 ριμπ.), Αθηναίου 11, Μιλόσεβιτς, Ίνγκλις 33 (11 ριμπ., 5 ασίστ).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: