Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Μετά την φιέστα δεν έχει… σιέστα!!

Ο Ολυμπιακός σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης

Μετά την φιέστα δεν έχει… σιέστα
Οι Πειραιώτες τέλειωσαν την υπόθεση της 1ης θέσης του Δ’ Ομίλου και πλέον έχουν μπροστά τους το Τοp 16. Εκεί πρέπει να συγκεντρωθούν και να… μαζέψουν τους τραυματίες τους.
Το ροτέισον πρέπει να απλωθεί και είναι θετικό για τον Ολυμπιακό το ότι διαθέτει πλουραλισμό στο ρόστερ του. Πρέπει, όμως, να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του, γιατί στο Top 16 είναι άλλο το επίπεδο κι εκεί δεν συγχωρούνται λάθη και αδράνειες, καθώς οι αντίπαλοι είναι πιο δύσκολοι απ’ αυτούς που αντιμετώπισε στην α’ φάση. Ο Ολυμπιακός «ζορίστηκε» απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, καθώς δεν βρήκε… ανοιχτό γήπεδο. Οι Σέρβοι μόνο αμελητέα ποσότητα δεν αποτελούν. Παίζουν πάρα πολύ καλή άμυνα, έκλεισαν το γήπεδο και πέρασαν την μπάλα στον… γερανό τους, τον Μαριάνοβιτς, ο οποίος έμεινε πολύ στο παρκέ και κουράστηκε. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να πιέσει στην μπάλα για να μην περάσει αυτή στο «ζωγραφιστό». Αυτό κατά την διάρκεια της αναμέτρησης το έκανε σταδιακά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάνει την μεθοδικότητά του.  Ο Καββαδάς μπήκε στην αρχή για να «σπρώξει» τον Μαριάνοβιτς, με τον Ολυμπιακό να μην δίνει βοήθειες στο μαρκάρισμά του.
Οταν ο Ολυμπιακός έπαιξε με χαμηλό σχήμα, κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την ρακέτα. Το σχήμα με τους Σπανούλη, Μάντζαρη και Σλούκα απέδωσε, ενώ και ο Λαφαγιέτ έδωσε βοήθειες. Με αυτό το σχήμα ο Ολυμπιακός πίεσε και κάπου εκεί μέτρησε η εμπειρία και η προσωπικότητα των παικτών. Ο Σπανούλης και ο Λαφαγιέτ έβαλαν τα μακρινά σουτ στο τέλος, ο Χάντερ έδωσε ενέργεια, ο Σλούκας άνοιξε τον ρυθμό κι εκεί ο Ολυμπιακός μπορεί να… ξαφρίσει κάθε αντίπαλο. Ο Ερυθρός Αστέρας στην τελευταία περίοδο σημείωσε μόλις 11 πόντους και αυτό είναι αποτέλεσμα της πίεσης στην μπάλα και της επιθετικής άμυνας του Ολυμπιακού.
Τελος, βλέποντας το ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα και την εικόνα του καταλαβαίνουμε πως είναι μία ομάδα που θα μας απασχολήσει και στο μέλο. Εχει οργάνωση αλλά και πολύ ταλέντο. Οι Σέρβοι έχουν επιστρέψει, ξέρουν το μπάσκετ, διαθέτουν πολύ καλά «κορμιά και υποδομές. Αποκτούν χαρακτήρα και προσωπικότητα, ενώ πλέον παίζουν με αυτοπεποίθηση. Η επιστροφή των Σέρβων είναι ένας καθρέπτης και για τους νεαρούς Ελληνες παίκτες του Ολυμπιακού. Εχουν την ευκαιρία να δουν ποιοι ακολουθούν, πώς εξελίσσονται και για αυτό δεν πρέπει να πάρουν κάποια… σιέστα.

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: