Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Μάρκο Ασένσιο: Το next big thing της Ρεάλ Μαδρίτης!! (vid + pics)

Γεννήθηκε στην Πάλμα πριν από 18 χρόνια, γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στη Μαγιόρκα και αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο λαμπρό «αστέρι» της Ρεάλ Μαδρίτης. Το Four Four Two σάς αποκαλύπτει το Μάρκο Ασένσιο.
Στην Πάλμα της Ισπανίας των (περίπου) 400.000 κατοίκων γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου του 1996, από Ολλανδή μητέρα και Βάσκο πατέρα ο Μάρκο Ασένσιο.
Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του καμαριού του νησιού, τη Μαγιόρκα και να μαθαίνει τα μυστικά του μέσου. Σύντομα έγινε το πιο «λαμπρό αστέρι» μιας ομάδας που την είχε... λούσει το απόλυτο σκοτάδι.
Στις 5 Δεκεμβρίου υπέγραψε 6ετές συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης έναντι του ποσού των 3.900.000 ευρώ. Ωστόσο θα παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και μετά θα έχει την ευκαιρία να... λάμψει στην ισπανική πρωτεύουσα με τη «βασίλισσα».
Ο Μάρκος Ασένσιο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η ομάδα του, η Μαγιόρκα είναι στη δεύτερη κατηγορία. Από αλλαγή μετά το 80' κατάφερε να κερδίσει σιγά - σιγά τη θέση του στην 11άδα και πλέον δεν βγαίνει με... τίποτα.
Μάλιστα, από το στόμα του Ράφα Ναδάλ, του οποίου ο θείος είναι Μιγκέλ Άνχελ Ναδάλ, είναι αθλητικός διευθυντής στο σύλλογο.
Ο λόγος που αξίζει να τον γνωρίζετε
Ανέβηκε στη... σκηνή του "Son Moix" σε μια χρονική στιγμή όπου οι φίλοι της Μαγιόρκα ήταν απελπισμένοι και αναζητούσαν ένα λόγο για να χαμογελάσουν. Εν τέλει αυτός ο λόγος έχει όνομα και επίθετο, «Μάρκο Ασένσιο».
Ο υποβιβασμός της ομάδας τη σεζόν 2013-2014 αλλά και δυσχερή οικονομική κατάσταση είχαν φέρει σύννεφα... κατάθλιψης πάνω από το νησί. Ωστόσο, ο Ασένσιο, ήρθε ως λαμπρή ηλιαχτίδα φωτός να διώξει τη μουντάδα τον Οκτώβριο του 2013.
Την 27η μέρα του δεύτερου φθινοπωρινού μήνα, στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης με την Ουέλβα κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα.

Μόνο που δεν θα θέλει να το θυμάται, μιας και το συνδύασε με την ήττα (3-1). Στο ματς με την Τενερίφη, όπου και αγωνίστηκε 90' πέτυχε και το πρώτο του γκολ, ενώ στο ακριβώς επόμενο με την Καστίγια (την ομάδα Νέων της Ρεάλ) μοίρασε την πρώτη του ασίστ. Την πρώτη του χρονιά στην πρώτη ομάδα παίζει 20 ματς τα οποία τον... ψήνουν για τη φετινή σεζόν.
Πλέον, δεν βγαίνει ούτε με... αίτηση από την 11άδα του Βαλερί Καρπίν.
Εχει χάσει φέτος μόνο το ματς με την Αλκορκόν, ενώ στις άλλες 15 εμφανίσεις του έχει σημειώσει 3 γκολ, ενώ έχει μοιράσει άλλες έξι ασίστ.

Μάλιστα, αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της Liga Adelante για τον Οκτώβριο.
Οι πιο πολλοί λένε γι αυτόν: "Δώστε του μια μπάλα και δεν θα αποτύχει. Κάτι αξιοπρόσεκτο θα συμβεί". Σ' αυτό ποντάρουν και στη Μαδρίτη. Στο διαφορετικό που θα μπορεί να προσφέρει μιας και το... αναπάντεχο πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον στο κοινό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».




Το δυνατό του σημείο
Τα γρήγορα πόδια του αποσπούν την προσoχή του... άτυχου που θα τον μαρκάρει, αλλά «όλα τα λεφτά» είναι το μυαλό του. Την κατάλληλα στιγμή μπορεί να αφήσει τον αντίπαλό του στο χορτάρι. Διακρίνεται, επίσης, για τις κινήσεις του στο γήπεδο, τις προσποιήσεις του. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι αγωνιστικοί χώροι στα γήπεδα της δεύτερης κατηγορίας δεν είναι όπως της Primera δεν τον έχουν εμποδίσει να έχει 79% ποσοστό επιτυχημένων πασών, ενώ το 52% από τις ντρίμπλες του στέφονται με επιτυχία.



Που θέλει δουλειά
Θα ήταν όλα τέλεια, αν οι στιγμές «μαγείας» του μετουσιώνοντας σε γκολ με μεγαλύτερη συχνότητα. Επίσης, στα 19 του πλέον χρειάζεται περισσότερη γυμναστική μιας και το κορμί του είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.










*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: