Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Όφις ο… Κολοβός!!

Με το δεξί ξεκίνησε η εποχή Ουζουνίδη στον Πανιώνιο, καθώς επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ. Ανέβηκε κατακόρυφα η απόδοση των γηπεδούχων στο β' μέρος με την είσοδο του Κολοβού, που πέτυχε και πανέμορφο γκολ.

Όφις ο… Κολοβός
Επιστροφή στις νίκες για τον Πανιώνιο μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες (από Κέρκυρα και Παναιτωλικό). Στο πρώτο ματς του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο τους, οι Νεοσμυρνιώτες νίκησαν με 2-0 τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Με αυτό το αποτέλεσμα ξεπέρασαν στη βαθμολογία τον σημερινό (14/12) τους αντίπαλο, καθώς έφθασαν τους 14, ενώ οι Κρητικοί έχουν έναν λιγότερο.

Καθοριστική η είσοδος του Δημήτρη Κολοβού στην αναμέτρηση, που πήρε τη θέση του Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος έφυγε κουτσαίνοντας για τα αποδυτήρια μετά από χτύπημα που δέχθηκε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός δεν ήταν στο αρχικό σχήμα, καθώς προέρχεται από τραυματισμό και στο πρώτο του επτάλεπτο στην αναμέτρηση είχε ένα δοκάρι (50') και ένα πανέμορφο γκολ (52'). Εξαιρετικό και το τέρμα που πέτυχε ο Γιάννου (70'), ο οποίος «κρέμασε» τον Λόρια.

Αναγκαστική αλλαγή έκαναν και οι φιλοξενούμενοι με τον Τζορτζ να αποχωρεί στο 35' και τη θέση του να παίρνει ο Πετρόπουλος. Χωρίς γκολ για τέταρτο συνεχόμενο ματς η ομάδα του Ηρακλείου, που μετράει τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία της παιχνίδια.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Το ματς

Πολύ κακό και κουραστικό στο… μάτι το πρώτο ημίχρονο, το οποίο διεξήχθη υπό έντονη ηλιοφάνεια, κάνοντας δυσκολότερη τη ζωή των ποδοσφαιριστών. Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή της μπάλας και μάλιστα στο 40’ το ποσοστό ήταν 59%-41%. Ωστόσο, αυτό δεν λέει και πολλά σε ότι αφορά την εικόνα της αναμέτρησης. Ελαφρώς καλύτεροι οι γηπεδούχοι, αλλά δίχως να απειλήσουν ιδιαίτερα τον αντίπαλο τους. Μια εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα, άλλη μια από τον Μητρόπουλο και ένα σουτ του Μπουμάλ από καλή θέση που ωστόσο ήταν αδύναμο. Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι οι «κυανέρυθροι» είχαν νέο τεχνικό, που πρόλαβε να κάνει τρεις κανονικές προπονήσεις την εβδομάδα που πέρασε, αλλά και το ότι δεν ξεκίνησε βασικός ο Δημήτρης Κολοβός (προέρχεται από τραυματισμό), ο οποίος δίνει ποιότητα στην ομάδα του.

Από την άλλη ο ΟΦΗ έπαιξε πολύ πίσω στο πρώτο μέρος, όμως οι αντεπιθέσεις που έβγαλε ήταν καλές και αν οι παίκτες του είχαν ενεργήσει καλύτερα και γρηγορότερα θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί οι φιλοξενούμενοι. Ειδικά στο 15’΄όταν ο Μερεμπασβίλι βγήκε φάτσα με το τέρμα, αλλά δεν πρόλαβε να εκτελέσει, με τον Οικονόμου να τον σταματά.

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερος μέρος με εκφραστή των περισσότερων προσπαθειών του τον Κολοβό, που τον έβαλε ο Ουζουνίδης στον αγωνιστικό χώρο αντί του Φούντα. Γενικότερα ήταν… αγνώριστος στο δεύτερο μέρος. Στην πρώτη φάση που έκανε, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός σημάδεψε το δοκάρι και στη δεύτερη όμως πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, φέρνοντας βόλτα τον Στάθη αρχικά και νικώντας τον Λόρια με ένα σουτ… φωτοβολίδα. Από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ αναγκαστικά ανοίχτηκε και το ματς έγινε πιο ωραίο με τους γηπεδούχους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και τους φιλοξενούμενους να δυσκολεύονται πιο πολύ να απειλήσουν από τη στιγμή που έπαιξαν πιο επιθετικά και μετά.

Ο Πανιώνιος όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαζε την απόδοση του, «ράβοντας» το ματς στα μέτρα του. Στο 70’ εξαργύρωσε την ανωτερότητα του, καθώς βρήκε ανοργάνωτο στην άμυνα τον ΟΦΗ και ο Μητρόπουλος έβγαλε μπαλιά ακριβείας προ του Γιάννου, που πλάσαρε ιδανικά τον Λόρια. Το αποτέλεσμα κρίθηκε ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο και ο Πανιώνιος έριξε στροφές, αλλά ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί.



Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Οικονόμου, Τασουλής, Μητρόπουλος, Σιώπης, Μπουμάλ (86' Πάνος), Ιμπαγάσα (90'+2' Μπούζας), Φούντας (46' Κολοβός), Γιάννου.

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Μεϊτέ, Αντελέγιε, Μονιάκης, Μερεμπασβίλι (90'+2' Μαραθιανός), Μακρής, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος, Φερνάντες (59' Ροβίθης), Τζορτζ (35' Πετρόπουλος).*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: