Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τους «βόλεψε» η ΕΕΑ και τώρα την… «καταργούν»!

Τους «βόλεψε» η ΕΕΑ και τώρα την… «καταργούν»!
«Πάτημα» για να κλιμακώσει την κόντρα της με την πολιτεία και να μπορεί να φωνάζει για το αυτοδιοίκητο χωρίς να εκτίθεται, προσπαθεί να αποκτήσει η ΕΠΟ, απαιτώντας από τη Σούπερ Λίγκα να τροποποιήσει το καταστατικό της το οποίο αναγνωρίζει σε απόλυτο βαθμό την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο συνεταιρισμός συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Τετάρτη, ώστε να καταργήσει τη διάταξη που χρησιμοποίησε προς όφελός της πριν από μερικούς μήνες.

Από την περασμένη εβδομάδα είχαμε υπερτονίσει πως η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα δεν δικαιούνται να ομιλούν για παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο μέσω του νέου αθλητικού νόμου, αφού πρώτοι απ’ όλους οι ίδιοι εδώ και πολλά χρόνια, είχαν αναγνωρίσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού «πυρπολώντας» από μόνοι τους το δήθεν αυτοδιοίκητο.

Είχαμε αποκαλύψει (ή μάλλον υπενθυμίσει για εκείνους που έχουν κοντή μνήμη) ότι στο καταστατικό της η Σούπερ Λίγκα αναφέρει ρητά ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημά της αν δεν διαθέτει πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η διάταξη αυτή, υπάρχει στο καταστατικό της διοργανώτριας από την ίδρυση της! Και φυσικά έχει εγκριθεί και από την ΕΠΟ! Η χρησιμότητά της, μάλιστα, φάνηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η ΕΕΑ έβγαλε από τη δύσκολη θέση την ομοσπονδία, διαλύοντας τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα. Μια απόφαση που "βόλεψε" την ΕΠΟ, μιας και δεν την πήρε η ίδια! Αργότερα, η ΕΕΑ "βόλεψε" και τη Σούπερ Λίγκα, η οποία έκανε χρήση του επίμαχου άρθρου του καταστατικού της ώστε να μην δεχτεί στο πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.

Έξι χρόνια μετά την ίδρυση του συνεταιρισμού και δέκα χρόνια μετά τη σύσταση της ΕΕΑ, η ΕΠΟ… θυμήθηκε ότι το εν λόγω κρατικό όργανο θίγει το αυτοδιοίκητο. Και αφού πρώτα ξεσήκωσε τον κόσμο και δημιούργησε πρόβλημα στις ομάδες που συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Εθνική), αποφάσισε εκ των υστέρων να άρει την αναγνώριση της Επιτροπής και να ζητήσει από τη Σούπερ Λίγκα την απόσυρση του εν λόγω άρθρου από το καταστατικό της. Έτσι θα μπορεί να σταθεί (αν χρειαστεί) και μπροστά στη ΦΙΦΑ, στην οποία δεν θα άρεσε καθόλου το γεγονός ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αποδέχεται εδώ και δέκα χρόνια την ΕΕΑ.

Έτσι ο συνεταιρισμός, συγκάλεσε για την προσεχή Τετάρτη έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα: «Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού του Συνεταιρισμού». Για την ιστορία (και προς επιβεβαίωση όλων των παραπάνω), το άρθρο 5 αναφέρει τα εξής: «Τόσο τα ιδρυτικά μέλη όσο και τα νέα μέλη για να διατηρήσουν την ιδιότητα του μέλους του συνεταιρισμού, υποχρεούνται να προσκομίζουν ετησίως στο Δ.Σ. το πιστοποιητικό της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που προβλέπει η παρ. 3 του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, και για όσο χρονικό διάστημα ο νόμος επιβάλλει την έκδοση του πιστοποιητικού αυτού και βεβαίωση της Ε.Π.Ο. ότι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής σύμφωνα με το U.E.F.A. Licensing System».

Η κίνηση αυτή τη λίγκας (που ουσιαστικά αποτελεί εντολή της ΕΠΟ), ενδέχεται να κλιμακώσει την κόντρα της πολιτείας με το ποδόσφαιρο, το οποίο τραβάει πλέον το σχοινί παίζοντας με τη «φωτιά».

Την Τετάρτη, τέλος, θα συνεδριάσει και το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας με θέμα τη χορηγική συνεργασία(;) με τον ΟΠΑΠ.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: