Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Φτάνουν δύο φιλικά στην Eθνική;

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τα δύο βασικά φιλικά της εθνικής μας ομάδας, πριν τα τελικά του Γιούρο, το καλοκαίρι. Αντίπαλοι η Σλοβενία και η Αρμενία. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Φτάνουν δύο φιλικά στην Eθνική;
Προπονητές δεν είμαστε, και σίγουρα ο Σάντος έχει κάνει τον προγραμματισμό του, βάσει και των χρονικών περιθωρίων, που υπάρχουν. Αρκούν όμως δύο φιλικά, για να είναι οι διεθνείς στην κατάσταση που θέλει ο Πορτογάλος;

Την ίδια ώρα η Πολωνία και η Ρωσία επέλεξαν να δώσουν τρία παιχνίδια: οι οικοδεσπότες με Λεττονία, Σλοβακία και Ανδόρα. Η Ρωσία επίσης τρία και σίγουρα πιο δυνατά, αφού θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ουρουγουάη, την Λιθουανία και την Ιταλία. Μόνο η Τσεχία, κάνει αντίστοιχη προετοιμασία με την εθνική μας, κόντρα σε Ισραήλ και Ουγγαρία.

Πάντα είναι ένα καλό ερώτημα, τι είδους μίνι-ετοιμασία, μπορεί να κάνει ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, πριν από μεγάλες διοργανώσεις. Στο φινάλε μιας γεμάτης χρονιάς, κάποιοι προπονητές επιλέγουν να μην φορτώσουν και άλλο τους παίκτες τους, προτιμώντας να δουλέψουν στην προπόνηση. Άλλοι πάλι θέλουν δυνατά παιχνίδια, ώστε να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό, επιπέδου τελικής φάσης και ρισκάρουν ακόμη και αποτυχημένα αποτελέσματα, προκειμένου να είναι σε εγρήγορση, όλη η ομάδα.

Κάθε επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Και πάντα το αποτέλεσμα είναι αυτό που κρίνει το ορθόν της απόφασης. Τι ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση της εθνικής Ελλάδας. Απλά, να επισημάνουμε, ότι πιθανότατα θα υπάρχουν παίκτες στο Γιούρο, που υπολογίζουμε τώρα ότι θα έχουν βασικό ρόλο, αλλά θα έχουν ελάχιστο χρόνο αγωνιστικής συμμετοχής, όπως ο Καραγκούνης, ο Νίνης και ο Φετφατζίδης. Προλαβαίνουν μέσα από προπονήσεις να ετοιμαστούν; Ή χρειάζονται διαδοχικά 90λεπτα;

Η απάντηση προσεχώς…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: