Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ότο πάει ξανά στα… θαύματα!!

Ο Ότο πάει ξανά στα… θαύματα!
Ο Ότο Ρεχάγκελ επέστρεψε σε πάγκο συλλόγου μετά από 11 χρόνια. Τι κι αν είναι 73 ετών; Πολλοί μεγάλοι –και σε ηλικία- προπονητές εξακολουθούν να μεσουρανούν. Γιατί όχι και αυτός;

Για να τη «σώσει»
Ο Ρεχάγκελ αποφάσισε να αναλάβει την Χέρτα προκειμένου να την βγάλει από την δύσκολη θέση του κινδύνου του υποβιβασμού από την Μπουντεσλίγκα. Αφού ξεκουράστηκε για ενάμιση χρόνο περίπου από όταν σταμάτησε από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας (από το Μουντιάλ του 2010), στα 73 του χρόνια έπιασε ξανά δουλειά.
Ο άθλος στην Ελλάδα
Ο Γερμανός προπονητής χάρισε στην Ελλάδα ό, τι πολυτιμότερο έχει πετύχει στον ελληνικό αθλητισμό από την άποψη ότι ήταν κάτι αναπάντεχο και έκανε όλον τον κόσμο να παραμιλά. Την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου στο ποδόσφαιρο. Η νοοτροπία που έφερε στην Εθνική ομάδα και πάνω από όλα η πίστη ότι όλα γίνονται που μετέδωσε στους διεθνείς ποδοσφαιριστές τον καθαγίασαν στις συνειδήσεις των οπαδών.
Κάτι ξέρει η Χέρτα
Η Χέρτα κάτι ξέρει που τον σκέφτηκε για τον πάγκο της. Πολλά παραδείγματα μεγάλων προπονητών σε πάγκους αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να αποτελέσει την... εξαίρεση, αφού τα θετικά αποτελέσματα που έχει στην καριέρα του σαν τεχνικός είναι πάνω από τα μισά από τις ήττες. Συγκεκριμένα έχει 50.38% νίκες, 22.87% ισοπαλίες και 26.75% ήττες. Δηλαδή κατά 73.25%.
Ξέρει από πρωταθλητισμό
Εξάλλου και τα κατορθώματά του με συλλόγους κατά το παρελθόν δεν είναι και λίγα. Τελικός Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992 με την Βέρντερ Βρέμης, τρεις φορές πρωταθλητής στην Μπουντεσλίγκα το 1988 και 1993 με τη Βέρντερ Βρέμης και 1998 με την Καϊζερσλάουτερν, τρεις φορές Κυπελλούχος Γερμανίας: το 1980 με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, 1991 και 1994 με την Βέρντερ Βρέμης.
Κι άλλοι μπορούν, γιατί όχι αυτός;
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (70 ετών) στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Τζιοβάνι Τραπατόνι (73) στην εθνική Ιρλανδίας, ο Γκους Χίντινκ (66) πρόσφατα στην Ανζί, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα (65) στον Παναθηναϊκό και ο Ότμαρ Χίτσφελντ (63) στην εθνική Ελβετίας είναι μερικοί από τους προπονητές που βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο αν και έχουν πατήσει τα 63 και πάνω έτη της ηλικίας τους.
Τα θαύματα… ειδικότητά του
Πολλοί μπορούν να τον πουν τελειωμένο από την άποψη ότι τα χρόνια έχουν περάσει για αυτόν και ίσως να θεωρούν ότι δεν έχει να προσφέρει στο ποδόσφαιρο, αλλά όταν έχεις τέτοια θέληση και αγάπη για αυτό που κάνεις ακόμη και αν δεν είσαι τέλειος, αυτό από μόνο του συνιστά θαύμα… Και ο Ρεχάγκελ ξέρει από αυτά…

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: