Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Λεβαδειακός-Λάρισα 3-0

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/504e7480a48bc3061480439edd7a8196_L.jpg?1261233881?1261233881?1261233881

Με μονόλογο στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα κερδίζοντας με 3-0 τη Λάρισα. Από το 30' έφυγαν από το γήπεδο οι οπαδοί των Θεσσαλών!


Με τον Γιώργο Κόλτζο να παίζει βασικός, ο Κίκε Ερνάντεθ παρέταξε τον Λεβαδειακό απέναντι στη Λάρισα με 4-4-2, ένα σχήμα που έδειξε να βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Αυτό συνέβη διότι οι Βοιωτοί είχαν τον πρώτο λόγο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε 25 λεπτά κατάφεραν να προηγούνται με 3-0! Παρά ταύτα, η πρώτη φάση ήρθε στο 12', με τον Αρκάντιους Μάλαρτζ να διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Μπάρκογλου, που δέχτηκε τη σέντρα από τον Ναπολεόνι.

Το γκολ, όμως, δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 15' ο Γιάννης Ταραλίδης εκτέλεσε το φάουλ με στόχο να βρει κάποιον μέσα στην περιοχή και, κυρίως, τον Αγκάλι, αλλά ο Νιγηριανός φορ δε βρήκε την μπάλα, ο Μάλαρτζ αιφνιδιάστηκε και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό έστρεψε τη ψυχολογία στο μέρος των παικτών του Ερνάντεθ, όμως η Λάρισα ήθελε να ψάξει την ισοφάριση και το έκανε αυτό στο 21', με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μετίν να περνάει άουτ.

Όμως, η θεσσαλική ομάδα δέχτηκε... σφαλιάρα μέσα στα επόμενα τέσσερα λεπτά, όταν βρέθηκε να χάνει με 3-0 στο 25'. Αυτό έγινε στο 22' με τον Μπάρκογλου να σκοράρει από κοντά εκμετελλευόμενος το λάθος του Μάλαρτζ στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη και τρία λεπτά αργότερα με εκπληκτικό σουτ του Ναπολεόνι από πολύ μακριά, αφού έκλεψε την μπάλα κοντά στη μεσαία γραμμή.

Τα τρία τέρματα, λοιπόν, έδωσαν άλλον αέρα στους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού και με εξαίρεση ένα σουτ του Κάσας στο 31', που απέκρουσε ο Στρατηλάτης σε κόρνερ, τα εναπομείναντα είκοσι λεπτά μέχρι την ανάπαυλα ανήκαν στην ομάδα της Λιβαδειάς. Στο 35' ο Ταραλίδης συνέχισε να... πυροβολεί από μακριά και το φάουλ που εκτέλεσε έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Μάλαρτζ, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Ναπολεόνι δέχτηκε την μπαλιά του Κόλτζου, έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έσκασε στο έδαφος και πήρε περίεργη τροχιά με τον Μάλαρτζ να ελέγχει την πορεία τους.

Το ημίχρονο τελείωσε με μια φάση για τους φιλοξενούμενους, με το φάουλ του Ρομέου να μην ανησυχεί τον Στρατηλάτη και άλλη μια για τους γηπεδούχους στο 45', όταν ο Ταραλίδης επιχείρησε ξανά με φάουλ να νικήσει τον γκολκίπερ των Θεσσαλών, ο οποίος αυτή τη φορά το απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια δε χρειάστηκε να επέμβει, αφού το πλασέ του Αγκάλι ήταν κακό και έφυγε ψηλά άουτ. Πάντως το εις βάρος 3-0 στην ανάπαυλα ανάγκασε τους φίλους της Λάρισας να αποχωρήσουν με τη λήξη του πρώτου μέρους, καθώς ήταν εμφανώς απογοητευμένοι.

Στην επανάληψη η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την κατοχή και στο 55' είχε μεγάλη ευκαιρία να μείωσει το σκορ. Ο Κάκος είδε ότι ο Κόλτζος τράβηξε τον Κάσας μέσα στην περιοχή και υπέδειξε το πέναλτι υπέρ των «βυσσινί». Ο Στρατηλάτης, όμως, είπε όχι στην εκτέλεση του Μετίν και έδιωξε σε κόρνερ δέχοντας τα συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού κρατούσαν όσο μπορούσαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, τη στιγμή που στο αντίπαλο στρατόπεδο δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αντιδράσουν όσο πέρναγε η ώρα. Έτσι, οι Βοιωτοί κράτησαν το 3-0 του πρώτου μέρους και πήραν ένα σημαντικό τρίποντο, με το οποίο πήραν μεγάλη ανάσα, έφτασαν στους 14 βαθμούς και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους για τη φετινή χρόνια.Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Μπράνκο (30' Μαχαίρας), Ταραλίδης (90' Αλεξίου), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Βασιλείου (73' Πάουλο Κόστα), Αγκάλι
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας (87' Κυριακίδης), Βενετίδης, Ντέλσον Φερέιρα (46' Τουάμα), Μετίν, Ααράμπ, Κάσας, Ρομέου, Ιγκλέσιας (73' Σιατραβάνης), Μελίσσης, Κατσιαρός

Δεν υπάρχουν σχόλια: