Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Η λέξη ήττα… δεν υπάρχει!

Η λέξη ήττα… δεν υπάρχει!

Δε διαφέρει και πολύ το αυριανό παιχνίδι του Ηρακλή μ’ αυτό στα Γιάννινα. Είναι τρόπον τινά… τελικός. Κι αυτή η αναμέτρηση. Είναι αγώνας επιβίωσης. Είναι μια… μάχη. Και οι πολεμιστές στις μάχες δεν βγαίνουν ποτέ ηττημένοι από το γήπεδο. Στο «λεξιλόγιο» του Ηρακλή για το αυριανό παιχνίδι στην Ξάνθη απαγορεύεται να υπάρχει η λέξη ήττα. Δεν υπάρχει. Δεν πρέπει να υπάρχει. Η καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν κάτι που «έφτιαξε» το κλίμα. Πάνω από όλα έδειξε ότι η ομάδα έχει δυνατότητες. Επί του πρακτέου, στο «ταμείο» του Ηρακλή δεν μπήκε τίποτα. Κανένας βαθμός. Κι επειδή η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη, οι βαθμολογικές διαφορές είναι ελάχιστες, είναι απαραίτητο για την ομάδα να πάρει το διπλό στην Ξάνθη.
Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίστηκε και χθες με μια πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στη Μίκρα. Ο Σάββας Κωφίδης έδωσε βάρος για ακόμη μια φορά στην τακτική και τη «στρατηγική» που θα ακολουθήσει η ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στην ωριαίας διάρκειας χθεσινή προπόνηση υπήρξαν αρκετές ασκήσεις πάνω στην τακτική, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε οικογενειακό δίτερμα.

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα

Το θετικό από το «μέτωπο» των τραυματιών είναι πως τα προβλήματα των Γιαννούλη και Κοβαλέφσκι δεν προκαλούν «πονοκέφαλο» στον Σάββα Κωφίδη. Ο Έλληνας ακραίος αμυντικός του Ηρακλή ξεπέρασε την ελαφρά αδιαθεσία που τον ταλαιπώρησε και τέθηκε ξανά στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, συμμετέχοντας κανονικά στη χθεσινή προπόνηση μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Από την άλλη ο Πολωνός τερματοφύλακας πραγματοποίησε ατομικό πρόγραμμα με χαλαρούς ρυθμούς, μιας και είχε χαμηλό πυρετό και σημάδια ίωσης. Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ των «κυανόλευκων» δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό και ο Κοβαλέφσκι θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί για ακόμη μια φορά την εστία της ομάδας αύριο.
Οι δεδομένοι απόντες συνέχισαν σε ατομικούς ρυθμούς. Ο μεν τιμωρημένος Παπαστεριανός με φυσιοθεραπεία και οι Λέκι-Πιλότο στο ειδικό πρόγραμμα το οποίο ακολουθούν το τελευταίο διάστημα.

Ανοικτές θέσεις για την ενδεκάδα

Η καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε συνδυασμό με την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών στις καθημερινές προπονήσεις της ομάδας, έχουν βάλει σε προβληματισμό τον Σάββα Κωφίδη, όσον αφορά στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα του αυριανού αγώνα. Είναι δεδομένο πως ο τεχνικός των «κυανόλευκων» δεν έχει καταλήξει πλήρως στους «εκλεκτούς» του. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις τελευταίες προπονήσεις, ο Κοβαλέφσκι θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Κατσαμπής-Σαρακατσάνος θα αποτελέσουν κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Γιαννούλης θα αγωνιστεί αριστερά και ο Περπερίδης δεξιά. Στη μεσαία γραμμή στον άξονα η μια θέση ανήκει στον Ηλιάδη, ενώ την άλλη διεκδικούν Ντιέ-Ιωαννίδης. Στις πτέρυγες ο Τούμα θα παραμείνει δεξιά και ο Επστάιν αριστερά, με τον Ντίκα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό φορ και μπροστά από τους αμυντικούς χαφ. Ανοικτή πάντως είναι η θέση της «κορυφής» στην επίθεση, με τους Γιάκομπ και Μπόσνιακ να έχουν ίσες πιθανότητες.
Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα με μεσημεριανή (3:15) προπόνηση στη Μίκρα. Μετά το τέλος της θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει στις 5:00 μ.μ. για την Ξάνθη, όπου και θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της πόλης. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: