Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Μαγκιά σας και μπράβο σας…!!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για τη μαγκιά των διεθνών και το μήνυμα της επιστολής προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Μαγκιά σας και μπράβο σας…
Στο παρελθόν, οι εκάστοτε διεθνείς με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, έχουν κατηγορηθεί ότι έβαζαν πάνω την προσωπική τους προβολή. Έχουν κατηγορηθεί ότι τα χρήματα τους ενδιέφεραν περισσότερο από το εθνόσημο, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που ήρθαν σε ανοιχτή κόντρα με την Ομοσπονδία για τα πριμ. Τους έχει ασκηθεί κριτική, άλλες φορές δικαιολογημένα και άλλες όχι, αλλά τώρα πρέπει να τους «βγάλουμε το καπέλο».

Αυτό που έκαναν οι 23 ποδοσφαιριστές από τη Βραζιλία, είναι μεγάλη, είναι τεράστια μαγκιά και μπράβο τους. Τι έκαναν; Λίγες ώρες πριν την ιστορική αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο ζητούν βοήθεια προκειμένου να βρεθεί έκταση για να κατασκευαστεί το νέο «σπίτι» της εθνικής ομάδας. Ως γνωστόν, στο τέλος του 2015 η εθνική είναι αναγκασμένη να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και ήδη ψάχνει έκταση περίπου 50 στρεμμάτων για να κατασκευαστεί το νέο προπονητικό κέντρο.

Οι διεθνείς (άπαντες υπογράφουν την επιστολή), δεν θέλουν το προβλεπόμενο πριμ της Πολιτείας για την πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά βοήθεια σε ένα θέμα που είναι εξόχως πιο σημαντικό. «Δεν παίζουμε για τα λεφτά, παίζουμε για την Ελλάδα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή των ποδοσφαιριστών. Άλλωστε, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη τις μερικές χιλιάδες ευρώ, που τους αναλογεί από το πριμ.

Για μένα, το μήνυμα προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο και λέει ότι πρέπει να ασχοληθούν πιο ουσιαστικά με το ποδόσφαιρο, και προσθέτω εγώ, με τον αθλητισμό γενικότερα. Γιατί, οι λίγες χαρές που παίρνουν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες προέρχονται από τον αθλητισμό… Μετάλλια και προκρίσεις είναι αυτά που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε, να δακρύζουμε και να βγαίνουμε στους δρόμους. Ή μήπως κάνω λάθος;

Υ.Γ.: Η Ελλάδα με την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ έχει ήδη γράψει ιστορία και ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα, η πορεία της είναι πετυχημένη. Δεν συζητάμε, βέβαια, αν έρθει και μια ακόμη πρόκριση στα προημιτελικά! Το 2004 επιτεύχθηκε ένας άθλος, που όμοιο του μπορεί να μην ξαναζήσουμε, αλλά δεν τον εκμεταλλευτήκαμε. Ας μην αφήσουμε και τη δεύτερη ευκαιρία να πάει χαμένη… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: