Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Μπόργκες: «Μπορούμε και πιο ψηλά»

Ο 26χρονος μέσος της Κόστα Ρίκα δεν μένει στο παιχνίδι των «16» και κοιτάζει ακόμη πιο ψηλά.
Η πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχει ανοίξει την... όρεξη των παικτών της Κόστα Ρίκα που πλέον δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους να φτάσουν ακόμη πιο ψηλά.
«Ήρθαμε εδώ για να το ευχαριστηθούμε. Μπορεί να παίρνουμε τα πάντα σοβαρά και επαγγελματικά, ωστόσο παίζουμε με χαμόγελο στα χείλη μας. Τώρα έχουμε άλλη μία πρόκληση, αλλά αποτελεί παράλληλα και μία ευκαιρία να δώσουμε εξαιρετικές αναμνήσεις στον κόσμο που βρίσκεται πίσω στην πατρίδα, γράφοντας μία νέα σελίδα στην ιστορία μας», είπε ο Σέλσο Μπόργκες.
Όσο για τις συμβουλές του πατέρα του, Αλεξάντρε Γκιμαράες που ήταν και αυτός μέλος των «Τίκος», είπε: «Ο πατέρας μου και εγώ, συναντιόμαστε κάθε βράδυ και μιλάμε αρκετά. Είναι ενθουσιασμένος από την πορεία της ομάδας και μου λέει να ευχαριστηθώ κάθε λεπτό. Όπως μου είπε, αυτές τις στιγμές ενδεχομένως να μην τις ξαναζήσω, κάτι που ακούω και το σέβομαι αρκετά. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος της ιστορίας της ποδοσφαιρικής ιστορίας που γράφει η ομάδα, όπως και ο πατέρας μου».
Όταν του επισημάνθηκε οτι η Κόστα Ρίκα, είναι η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, απάντησε: «Ξέρουμε οτι ο περισσότερος κόσμος δεν περίμενε να προκριθούμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι, που τα καταφέραμε. Παρά το γεγονός οτι κάποιοι αμφέβαλαν για εμάς, ξέραμε τί μπορούσαμε να κάνουμε και αυτό φαίνεται στον τρόπο που παίζουμε».
Τέλος, αναφορικά με την πορεία της ομάδας από εδώ και πέρα, είπε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στοχεύουμε ψηλά. Είμαστε στους «16», που είναι μεγάλο επίτευγμα για εμάς και την χώρα, αλλά πιστεύω οτι μπορούμε να πάμε ακόμη πιο μακριά. Με τον τρόπο που παίζουμε έχουμε αυτοπεποίθηση. Δεν υποτιμούμε κανέναν, ξέρουμε οτι θα είναι δύσκολο, αλλά είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: