Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η Ελλάδα «σώζει» την Ευρώπη!!

Όλη η Ευρώπη... στηρίζει Ελλάδα, αφού ενδεχόμενη πρόκρισή της, θα ισχυροποιήσει τη θέση της UEFA στη FIFA και το δικαίωμά της για 13 εισιτήρια στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 
Από τις 32 ομάδες που έδωσαν το «παρών» στο Μουντιάλ, οι 13 προέρχονταν από τη Γηραιά Ήπειρο (ΟΥΕΦΑ), έξι από τη Ν. Αμερική (CONMEBOL), τέσσερις από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική (CONCACAF), πέντε από την Αφρική (CAF) και τέσσερις από την Ασία (AFC). Σε περίπτωση πάντως που δεν καταφέρει να περάσει -μεταξύ άλλων από την Ευρώπη- ούτε η Ελλάδα στα προημιτελικά σήμερα το βράδυ, δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα με τα εισιτήρια που θα έχει η UEFA στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκείνο της Ρωσίας, όπως σημειώνει η «Live Sport».
Για δεύτερο σερί Μουντιάλ άλλωστε οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν έχουν συνολικά καλή παρουσία, αφού πέρασαν λιγότερες από τις μισές (6 από τις 13) στη φάση των νοκ άουτ. Την ίδια στιγμή άλλες ομοσπονδίες, όπως η CONMEBOL (Ν.Αμερικής) είδαν τους πέντε από τις έξι εκπροσώπους τους να προκρίνονται, ενώ το 2010 είχαν περάσει και οι πέντε! Κι όλα αυτά ενώ η CONCACAF (B. κ' Κ.Αμερικής) έχει για πρώτη φορά τρεις ομάδες (ΗΠΑ, Μεξικό, Κόστα Ρίκα) στους «16» της διοργάνωσης.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι στους έξι από τους οκτώ αγώνες αυτής της φάσης τίθενται αντιμέτωπες ομάδες από διαφορετικές ζώνες και με δεδομένο ότι μόνο Γαλλία και Γερμανία είναι ακλόνητα φαβορί, αντιθέτως η Ολλανδία έχει δύσκολο έργο με το Μεξικό και η Ελβετία είναι το απόλυτο αουτσάιντερ με την Αργεντινή, η παρουσία της Ελλάδας ίσως κρίνει σε σημαντικό βαθμό το αν θα... σώσει τα προσχήματα η UEFA.
Ήτοι ενόψει του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία μπορεί να διατηρήσει η Ευρώπη τα 13 εισιτήριά της, αλλά το ένα είναι δεδομένα της διοργανώτριας κι έτσι μένουν δώδεκα ακόμα προς διαχείριση. Ένα άλλο σενάριο είναι να παραμείνουν τα 13 εισιτήρια (εκτός Ρωσίας), αλλά το ένα να προκύψει μέσω μπαράζ με ομάδα άλλης ομοσπονδίας. Έτσι η θέση αυτή μπορεί να πάει είτε στη Ν.Αμερικής (έχει 4+1 εισιτήρια), είτε στην Βόρεια και Κεντρική Αμερική (3+1 εισιτήρια). Σε ό,τι αφορά την Αφρική μάλλον έσωσε τα πέντε εισιτήριά της με την πρόκριση της Αλγερίας επί της Ρωσίας, ενώ η Ασία... καταποντίστηκε, αφού για πρώτη φορά μετά το 1998 όπου συμμετέχουν 32 ομάδες, αποχωρούν οι ομάδες της όχι μόνο χωρίς πρόκριση, αλλά ούτε καν με νίκη!

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: