Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

One man show!!

Ο Χ. Ροντρίγκες οδήγησε την Κολομβία με δύο γκολ επί της Ουρουγουάης –το ένα εκπληκτικό- στους «8» του Μουντιάλ, για πρώτη φορά στην ιστορία της και πλέον είναι στην κορυφή των σκόρερ της διοργάνωσης.

One man show
Η Κολομβία έχει επιστρέψει αγριεμένη στο Μουντιάλ, καθώς στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση, ύστερα από 16 χρόνια απουσίας, πανηγυρίζει την πρώτη πρόκριση της ιστορίας της στους «8».

Η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν έβγαλε νοκ-άουτ την Ουρουγουάη, καθώς πέτυχε την τέταρτη της νίκη (2-0) σε ισάριθμα ματς, ενώ είχε ήδη νικήσει -στους ομίλους- Ελλάδα (3-0), Ακτή Ελεφαντοστού (2-1) και Ιαπωνία (4-1).

Μεγάλος πρωταγωνιστικής ο Χάμες Ροντρίγκες που σημείωσε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, με το πρώτο να είναι ένα από τα καλύτερα μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Πλέον, ο ποδοσφαιριστής της Μονακό είναι πρώτος σκόρερ, με πέντε τέρματα, καθώς ξεπέρασε τους Μίλερ, Νεϊμάρ και Μέσι.

inner

Σαφώς ανώτερη η ομάδα του Αργεντινού τεχνικού, αλλά οφείλει πολλά και στον 22χρονο εξτρέμ. Αγνώριστη οι «σελέστε», χωρίς τον Λουίς Σουάρες και η διαφορά με τον Ντιέγκο Φορλάν ήταν εμφανής.

inner

inner

Επόμενη αντίπαλος για την Κολομβία, η οικοδέσποινα «σελεσάο», την Παρασκευή (4/7, 23:00).


Το ματς



Το πρώτο ημίχρονο χωρίστηκε σε δυο μέρη. Το πρώτο από την έναρξη της αναμέτρησης μέχρι το 28’ όταν ο Ροντρίγκες έκανε το 1-0 και το άλλο από εκείνο το σημείο μέχρι την ανάπαυλα. Η Κολομβία ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές και μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας την κατοχή της μπάλας –κάτι που δεν συνηθίζει- και ήταν αυτή που πήγαινε πιο δυνατά στις φάσεις και απειλούσε ωστόσο με σουτ από μακρινή απόσταση. Ούτως ή άλλως δεν έγινε πολλές φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά.

Μέχρι να σκοράρει ο ποδοσφαιριστής της Μονακό, η Ουρουγουάη ήταν πολύ παθητική στο παιχνίδι και δεν… τολμούσε να βγει μπροστά. Από εκεί και πέρα, «ξύπνησε» η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες και κέρδισε χώρο στο γήπεδο, προσπαθώντας σιγά-σιγά να αποκτήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχοντας κάποια μικρά καλά διαστήματα στο ματς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάνω-κάτω όπως το πρώτο. Η Ουρουγουάη ήταν και πάλι νωχελική , αλλά αυτή τη φορά χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτά για να καρποφορήσει η υπεροχή της Κολομβίας. Ο Χάμες Ροντρίγκες έβαλε αυτή τη φορά ένα πιο... απλό τέρμα, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από την κεφαλιά-ασίστ του Γουαρδάδο. Η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες δεν αντέδρασε άμεσα από αυτό και έδειξε να τα έχει χαμένα. Ο 67χρονος έκανε τρία λεπτά αργότερα δύο αλλαγές, περνώντας εκτός ματς τους Φορλάν, Αλβάρο Περέιρα και μέσα τους Στουάνι-Ραμίρες, ενώ τις ολοκλήρωσε μόλις στο 67', όταν και πέρασε στο γήπεδο τον Γκονζάλες αντί του Ερνάντες.

Η Ουρουγουάη ανέβασε στροφές σε βάθος χρόνου και έκανε κάποιες ευκαιρίες, με καλύτερη αυτή του Μαξιμιλιάνο Περέιρα στο 80’, ενώ είχε και ένα καλό σουτ του Ροντρίγκες στο 59ο λεπτό και άλλο ένα του Καβάνι στο 85’. Η προσπάθεια της Ουρουγουάης από το 28’ μέχρι το 45’ και μετά το δεύτερο τέρμα που δέχθηκε (50’) ήταν μεγάλη, αλλά δεν έφθανε. Έκανε ότι μπορούσε ο Έντισον Καβάνι, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, ενώ δεν είχε… δίπλα του και τον τιμωρημένο Λουίς Σουάρες και ο παλιός... καλός Ντιέγκο Φορλάν, δεν μπορεί να ηγηθεί πλέον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, καθώς έχει πατήσει τα 35.



Οι συνθέσεις



Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Σούνιγκα, Γέπες, Σάπατα, Σάντσες, Αρμέρο, Αγκιλάρ, Γκουτιέρες (68’ Μεχία), Ροντρίγκες (85' Ράμος Αντριάν), Γουαρδάδο (81' Γκουαρίν), Τζάκσον.

Στον πάγκο για την ομάδα του Πέκερμαν οι: Βάργκας, Μοντραγκόν, Αρίας, Καρμπονέρο, Ιμπάρμπο, Μπαλάντα, Μπάκα, Κιντέρο, Βαλδές.

Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Αλβάρο Περέιρα (53’ Ραμίρες) , Κάσερες, Γοδίν, Μαξιμιλιάνο Περέιρα, Ρίος, Ροντρίγκες, Γκονζάλες (67’ Ερνάντες), Χιμένες, Φορλάν (53’ Στουάνι), Καβάνι.

Στον πάγκο ο Όσκαρ Ταμπάρες έχει τους: Λουγκάνο, Φουσίλε, Γκαργκάνο, , Μουνιός, Λοδέιρο, Πέρες, Κοάτες, Σίλβα.

Γήπεδο: «Μαρακανά»

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)
και βοηθοί του οι Σάντλερ Φαν Ρέκελ και Έρβιν Ζάινστρα.

Κίτρινες: Αρμέρο (Κολομβία), Χιμένες, Λουγκάνο (Ουρουγουάη). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: