Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Αντιμέτωπη με τον... εαυτό της!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την Εθνική Ελλάδας που θα αντιμετωπίσει απόψε τον ίδιο της τον …εαυτό και αν πέσει στην παγίδα και παίξει ανοιχτά οι ελπίδες πρόκρισης λιγοστεύουν. 
Μετράμε αντίστροφα για την μεγάλη βραδυά και περιμένουμε με κομένη την ανάσα να δούμε την κορυφαία Εθνική μας ποδοσφαίρου όλων των εποχών να κάνει, άλλο ένα θαύμα . Όπως έχει κάνει αρκετά την τελευταία 10ετία. Το χρονικό διάστημα, που η Εθνική ποδοσφαίρου έχει κάνει την Ελλάδα να ακούγεται σε όλες τις Ηπείρους και να αναφέρεται με θαυμασμό από τους ξένους. Απόψε περιμένω να δω το πιο δύσκολο παιχνίδι, που έχει δώσει η ομάδα σε αυτό το Μουντιάλ. Ισως και το ίδιο δύσκολο ,ίσως και πιο δύσκολο και από την Κολομβία(ναι αυτή την... τραγική ομάδα όπως βιάστηκαν να βαφτίσουν κάποιοι, όταν δεχθήκαμε τρία γκολ στην πρεμιέρα και η οποία πέρασε στους «8» με σχετική άνεση). 
Και αυτό το λέω, διότι η Κόστα Ρίκα παίζει σαν και εμάς. Με προσοχή στην άμυνα και με γρήγορες αντεπιθέσεις γα το γκολ. Αυτό το έκανε και η Κολομβία στο μεταξύ μας παιχνίδι, αλλά το έκανε κυρίως διότι την βόλεψε το γρήγορο γκολ και όχι διότι είναι τέτοιο το στιλ της. Η τακτική της Κόστα Ρίκα είναι ίδια με την Εθνική του Ρεχάγκελ. Με τρία στόπερ και 5-3-2, η 5-4-1. Εκτός αυτού η σημερινή αντίπαλός μας έχει έναν από τους καλύτερους γκολκίπερ του τουρνουά τον Νάβας. Και φυσικά παίκτες –σφαίρες στην επίθεση και ικανοί να σου κάνουν ζημιά αν σε βρουν ανοιχτό, με κορυφαίο τον Κάμπελ.
Αρα η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει απόψε τον ίδιο της τον …εαυτό . Αν πέσει στην παγίδα και παίξει ανοιχτά οι ελπίδες λιγοστεύουν. Αν παίξει και αυτή με προσοχή στην άμυνα και καταφέρει να κλείσει τους χώρους μπορεί να βρει μία ευκαιρία και να κάνει το γκολ, που μπορεί να είναι καθοριστικό.
Με λίγα λόγια απόψε δεν πρόκειται να βρούμε τους χώρους, που βρήκαμε με την Ακτή , με την οποία πετύχαμε δύο γκολ , είχαμε τρία δοκάρια και ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και αν είναι δυνατόν την πρώτη ευκαιρία να την κάνουμε γκολ, για να αναγκάσουμε την Κόστα Ρίκα, να βγει από το καβούκι της και να κάνει κάτι που δεν ξέρει. Και επειδή , φαντάζομαι, ότι κάποιοι θα γράψουν «έλα μωρέ ποια Κόστα Ρίκα», απλά να τους θυμίσω, ότι απέκλεισε Αγγλία, Ιταλία από τους ομίλους και κέρδισε και την Ουρουγουάη.
Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Φωνάζουμε δυνατά «Ελλάς ολέ, ολέ» απόψε μεταδίδουμε την θετική αύρα στα παιδιά και μην ξεχνάτε. Ακόμα και να χάσουμε απόψε τους οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το φετινό ταξίδι στο Μουντιάλ…

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: