Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Να μην χτυπήσει στον… ύφαλο!!

Η «Βενετία» της Βραζιλίας είναι η επόμενη βάση της Εθνικής με τους διεθνείς να φιλοδοξούν να έχει συνέχεια το ταξίδι. Η «γαλανόλευκη» άφησε το αγαπημένο Αρακαζού για να εγκατασταθεί στο Ρεσίφε.

Να μην χτυπήσει στον… ύφαλο
Το όνομα της πόλης σημαίνει ύφαλος και προέρχεται από την ύπαρξη κοραλλιογενών υφάλων στις τεράστιες ακτές του Ρεσίφε, το οποίο βρίσκεται και αυτό στη βορειανατολική πλευρά της Βραζιλίας. Γυρίζοντας στο Ρεσίφε το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι τα αμέτρητα ποτάμια, τα μικρά νησιά και οι μεγάλες γέφυρες. Εξ ου και το προσωνύμιο «Βενετία» της Βραζιλίας.

Το Ρεσίφε είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο και αποτελεί τη βασική βιομηχανική ζώνη της. Άλλωστε, το στάδιο που θα φιλοξενήσει το παιχνίδι της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα έχει το όνομα «Arena Pernambuco» και βρίσκεται έξω από την πόλη μέσα σε τροπικό δάσος.

Η μητροπολιτική περιοχή του Ρεσίφε έχει περίπου 3,7 εκατ. κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη στη βόρεια πλευρά της Βραζιλίας. Στον παραλιακό δρόμο της πόλης συναντάς αμέτρητες παραλίες με χρυσή άμμο, στις οποίες υπάρχουν σε αρκετά σημεία προειδοποιητικές πινακίδες για καρχαρίες!

Είναι γνωστό ότι στο βορειανατολικό άκρο της χώρας υπάρχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Το ίδιο ισχύει και για το Ρεσίφε με την παραλία Πόρτο ντε Γκαλίνιας να έχει βραβευτεί αρκετές φορές ως η καλύτερη σε όλη τη Βραζιλία, προσελκύοντας πλήθος τουριστών απ’ όλο τον κόσμο. Σε ανάπτυξη βρίσκονται όχι μόνο οι τουριστικές υποδομές, αλλά και οι επιχειρηματικές. Και όπως λένε οι κάτοικοι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Ρεσίφε δίνει μεγάλη σημασία στην κοινωνική πρόνοια, διαθέτοντας το δεύτερο μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο της Βραζιλίας, μετά απ’ αυτό του Σάο Πάολο. Τα περισσότερα νοσοκομεία είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής, αλλά ασθενών από τις γειτονικές πολιτείες.

Η ελληνική αποστολή συνάντησε ανάλογες καιρικές συνθήκες με αυτές του Αρακαζού. Βέβαια, τις τελευταίες ημέρες έχει αρκετά συχνά έντονες βροχοπτώσεις με θερμοκρασίες από 22 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου και υψηλή υγρασία κοντά στο 90%! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: