Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Κλειδί η άμυνα!

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την αναμέτρηση της εθνικής μας με την Κόστα Ρίκα και σημειώνει για το σημείο που θα κριθεί η αναμέτρηση στο Ρεσίφε.

Κλειδί η άμυνα
Τα πράγματα είναι απλά. Η άμυνα μας έφτασε εδώ που είμαστε, η άμυνα θα μας πάει και παρακάτω. Η Ελλάδα αυτό ξέρει και αυτό της αποδίδει. Δεν χρειάζεται να το κουράζουμε. Ο αγώνας είναι δύσκολος.

Η Κόστα Ρίκα μοιάζει μικρή στο μάτι, αλλά δεν είναι. Κάθε άλλο. ‘Εχει ίδια σχεδόν χαρακτηριστικά με μας και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Το σίγουρο είναι ότι θα μας βγει η ψυχή. Δεν άφησαν τυχαία πίσω τους ομάδες όπως η Ιταλία, η Αγγλία και δεύτερη την Ουρουγουάη. Η Ελλάδα όμως μπορεί. Αρκεί να στηριχθεί στην άμυνά της. Σταθερότητα και πειθαρχία.

Αυτό φτάνει. Τον τρόπο τον έχουμε. Δεν πρέπει όμως να παρασυρθούμε. Το όνομα της Κόστα Ρίκα σε κάνει να πιστέψει ότι όλα είναι εύκολα. Δεν είναι. Είναι σε φόρμα και έχουν ταχύτητα στην ανάπτυξή τους. Ο προπονητής τους λέει να μας δώσουν τη μπάλα επειδή – κατά τη γνώμη του – δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε. Είδε τους συμπατριώτες του, Κολομβιανούς, να μας κάνουν το ίδιο στην πρεμιέρα και να πιάνει.

Η αλήθεια είναι ότι ο αγώνας αυτός σε σύγκριση με εκείνο κόντρα στην Ακτή δεν έχει καμία σχέση. Άλλες ομάδες, άλλοι παίκτες. Δεν πρέπει να πάρουμε ως παράδειγμα ότι έγινε με τους Αφρικάνους.

Μόνο το πάθος και τη συγκέντρωση. Αυτά είναι τα στοιχεία που έχει η εθνική. Αυτά χρειάζονται και τώρα. Φυσικά, περιμένουμε ένα κλειστό παιχνίδι. Σε 5-4-1 παίζει η Κόστα Ρίκα και δεν παρεκκλίνει των αγωνιστικών της απόψεων.

Αν τους κρατήσουμε στον ρυθμό μας τότε θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες. Δεν είναι όμως εύκολο ματς και δεν χρειάζεται υπεροψία.

Την Ελλάδα να την φοβάσαι μόνο όταν νιώθει είναι το φαβορί και ότι το ματς το έχει στο χέρι της. Αν το αποφύγουμε αυτό, τότε φύγαμε για τους οκτώ… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: