Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ντέρμπι του Λίβερπουλ... δίχως ντόπιο!!

Για πρώτη φορά από το 1986, το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ ανάμεσα στην Έβερτον και τη Λίβερπουλ, την προσεχή Κυριακή για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, δεν θα υπάρχει σε καμία από τις δύο ομάδες ντόπιος ποδοσφαιριστής!  
Με τον Στίβεν Τζέραρντ να έχει ρίξει πλέον τους τίτλους τέλους του μεγαλύτερου κεφαλαίου της ζωής και της καριέρας του αποχωρώντας από τους «κόκκινους» για να παίξει στους Λος Άντζελες Γκάλαξι, το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ είναι ακόμα πιο φτωχό.
Ωστόσο, πλέον διαμορφώνεται μια κατάσταση όπου το συγκεκριμένο παιχνίδι, πέρα από τα ονόματα και τα μεγέθη των δύο συλλόγων και φυσικά την κόντρα που ήταν, είναι και θα παραμείνει από τις πιο ισχυρές στο αγγλικό ποδόσφαιρο, δεν θυμίζει σε τίποτα τις αναμετρήσεις του παρελθόντος.
Αυτό, διότι για πρώτη φορά από το 1986, δεν θα υπάρχει ντόπιος ποδοσφαιριστής σε κάποια από τις δύο ομάδες!
Τελευταία φορά, αυτό σημειώθηκε σε ματς του 1986, στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ», όταν η Έβερτον επικράτησε 3-1 της Λίβερπουλ, με τα «ζαχαρωτά» να έχουν στον πάγκο τον Χάουαρντ Κένταλ και τους «κόκκινους» να υπακούν στις εντολές του Κένι Νταλγκλίς.
Μόλις τρία χρόνια νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2012, σημειώθηκε ο... μεγαλύτερος αριθμός ντόπιων παικτών από το Λίβερπουλ στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης, αφού υπήρχαν τέσσερις ποδοσφαιριστές γεννημένοι στο Μέρσεϊσαϊντ, στο ματς όπου πανηγύρισε η κόκκινη πλευρά της πόλης με το τελικό 3-0 στο «Άνφιλντ».
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: