Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Οι ελληνικές «αποδράσεις» στο Γκελζενκίρχεν!! (videos)

Η Σάλκε, υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Europa League. Το sport-fm.gr θυμάται τις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις ελληνικών ομάδων με τους «βασιλικούς μπλε».

Οι ελληνικές «αποδράσεις» στο Γκελζενκίρχεν (videos)
Στο «Veltins Arena», ο Αστέρας Τρίπολης θα κυνηγήσει το ευρωπαϊκό θαύμα, απέναντι στη φορμαρισμένη Σάλκε, που δεν είναι η πρώτη φορά που υποδέχεται ελληνική ομάδα στο Γκελζενκίρχεν.

Οι «βασιλικοί μπλε» στο παρελθόν είχαν φιλοξενήσει στην έδρα τους τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και πρόσφατα τον ΠΑΟΚ, με τον ελληνικό απολογισμό στο «άντρο» της γερμανικής ομάδας να είναι μία νίκη, μία ήττα και μία ισοπαλία.

Σάλκε – Παναθηναϊκός 0-2 (11/9/2001)

Η 11η Σεπτεμβρίου του 2011, ήταν η μέρα που ο πλανήτης άλλαξε μια για πάντα. Η παγκόσμια οικουμένη θα συγκλονιστεί από την τρομοκρατική ενέργεια στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, ενώ η πτώση των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη θα αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Το ίδιο βράδυ, παρά τις αρχικές σκέψεις της UEFA για αναβολή των παιχνιδιών, η Σάλκε στο γήπεδο... διαστημόπλοιο, το Auf Schalke Arena, θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Κυράστα, στο πρώτο παιχνίδι για το Champions League, στο νεόδμητο τότε γήπεδο της.

Οι «πράσινοι» με τα γκολ των Γκόραν Βλάοβιτς και Άγγελου Μπασινά θα φύγουν θριαμβευτές με το «διπλό», αλλά η χαρά θα είναι «παγωμένη». Ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας, στις δηλώσεις του μετά το ματς, θα στρέψει τη σκέψη του στις ΗΠΑ και θα ευχηθεί να μη συμβεί ξανά στην ανθρωπότητα τέτοιο... κακό.




Σάλκε – Ολυμπιακός 1-0 (21/11/2012)

Η επόμενη ελληνική επίσκεψη στο Γκελζενκίρχεν θα αργήσει έντεκα χρόνια και κάποιες μέρες. Ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ θα ηττηθεί με 1-0 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, με το γκολ του Φουκς στο 77’, να αφήνει εκτός συνέχειας τους «ερυθρολεύκους».




Σάλκε – ΠΑΟΚ 1-1 (21/8/2013)

Στο «Veltins Arena» βρέθηκε και ο ΠΑΟΚ, που αντιμετώπισε τους «βασιλικούς μπλε», στο πλαίσιο των πλέι – οφ του Champions League. Ο Στοχ στο στο 77’ θα ισοφαρίσει για τον ΠΑΟΚ, που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 32’ από τέρμα του Φαρφαν.

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: