Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το «πρέσινγκ» του κόσμου


Η σταθερή και αταλάντευτη αποστασιοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη από τα διοικητικά της ΑΕΚ, αποτελεί απόφαση αποκλειστικά και μόνο ορθολογιστική και ουδόλως συναισθηματική. Και δεδομένα δεν έχει να κάνει ούτε με την παραμικρή ρωγμή στο πανίσχυρο δέσιμο του «Τίγρη» και με την ομάδα, αλλά και με τον κόσμο της. Και οι οπαδοί της ΑΕΚ το γνωρίζουν καλά. Γι αυτό και σκοπεύουν να «κτυπήσουν» στο συναίσθημα. Είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν σχέδιο... πίεσης προς τον Μελισσανίδη.

Με κάθε τρόπο και με αρχή το ματς της Κυριακής με τον Ηρακλή και κορύφωση τον τελικό του κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Αν υπάρχει άλλωστε μια πιθανότητα να πειστεί ο «Τίγρης» να κάνει δεύτερες σκέψεις όσον αφορά την εμπλοκή του στην ΑΕΚ, αυτή βρίσκεται σε μαζικές εκδηλώσεις του κόσμου. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Μελισσανίδης πριν από δυο Κυριακές απέφυγε να πάει στο ΟΑΚΑ, όταν πληροφορήθηκε πως οι οπαδοί του ετοίμαζαν υποδοχή. Και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με την επιθυμία του να μην γίνει «έμπορος ελπίδας», αλλά αφορά και την πρόθεση του να αποφύγει οποιαδήποτε συναισθηματική πίεση από την πλευρά του κόσμου. Παρόλα αυτά οι οπαδοί είναι αποφασισμένοι να ασκήσουν «πρέσινγκ» στον Μελισσανίδη. Προσβλέποντας σε συναισθηματική πίεση στον Τίγρη και γνωρίζοντας πως μια τέτοια είδους πίεση, ενδεχομένως να έχει αποτελέσματα.  Ή πιο σωστά, συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες να έχει αποτέλεσμα.

Άλλωστε λύση στον ορίζοντα έτσι κι αλλιώς δεν διαφαίνεται. Ο Νικολαϊδης ακόμα και το... ψάχνει, το κάνει με τα χαρτιά του κλειστά. Ο Νοτιάς και ο Παππάς εξακολουθούν να τηρούν μια περίεργη στάση αναμονής. Ενώ θέμα δριμύτερης επιστροφής του Πόλυ Χατζηιωάννου, όπως ήδη από χθες έχει γράψει το ThePlayer, δεν τίθεται καν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: