Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ρονάλντο και... Γκόμες «σφράγισαν» το El Clasico!!

Με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο έπειτα από τραγικό λάθος του Εουρέλιο Γκόμες, η Ρεάλ Μαδρίτης «ζευγάρωσε» τις νίκες της σε βάρος της Τότεναμ, αυτή τη φορά επικρατώντας με 1-0 στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν μετά το 4-0 της Μαδρίτης και δήλωσε παρούσα στο ραντεβού με την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League.

Παρά το σαφές προβάδισμα, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν προστάτευσε παίκτες, με τα «Σπιρούνια» να παρατάσσουν από την πλευρά τους την πιο δυνατή διαθέσιμη εντεκάδα.

Οι «μερένχες» μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά, με τον Οζίλ να απειλεί πρώτος, αλλά η Τότεναμ απάντησε γρήγορα, πιέζοντας ασφυκτικά στη συνέχεια. Ο Σέρχιο Ράμος έδιωξε σωτήρια την προσπάθεια του Μπέιλ στο 6` με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο ρυθμός έπεσε για λίγο μετά το 20λεπτό, αλλά οι ομάδες ξαναβρήκαν γρήγορα τα πατήματά τους, με την Τότεναμ να έχει την υπεροχή. Ο Παβλιουτσένκο «σπατάλησε» μοναδική ευκαιρία για το 1-0 στο 26` όταν ο Λένον του έβγαλε μπαλιά ακριβείας αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ, με τη Ρεάλ να προσπαθεί να απαντήσει με την κεφαλιά του Ράμος που, όμως, κατέληξε στα χέρια του Γκόμες.

Η «Βασίλισσα» παρουσιάστηκε νευρική και αυτό αποδεικνύεται και από την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Ρικάρντ Καρβάλιο και θα του στερήσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο πρώτο Clasico των ημιτελικών, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να φτάσει στο γκολ που της πήρε το όποιο άγχος από τους ώμους.

Στο 50ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο δοκίμασε το σουτ από μακριά και ο Γκόμες έκανε ολέθριο λάθος με την μπάλα να γλιστρά από τα χέρια του και να καταλήγει στα δίχτυα.

Τα «Σπιρούνια», έχοντας και τη θερμή υποστήριξη των οπαδών τους, προσπάθησαν να απαντήσουν στη συνέχεια για να αποχαιρετήσουν με το κεφάλι ψηλά τη φετινή διοργάνωση, αλλά ο Κασίγιας φώναξε «παρών» σε προσπάθειες των Παβλιουτσένκο, Ντεφόε και Φαν ντερ Φάαρτ, υποχρεώνοντας την Τότεναμ στην πρώτη της φετινή ευρωπαϊκή ήττα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Τότεναμ (Χ. Ρέντναπ): Γκόμες, Ντόουσον, Γκαλάς, Τσόρλουκα, Ασού-Εκοτό, Χάντλστοουν (71' Σάντρο), Μόντριτς (83' Κράνιτσαρ), Φαν ντερ Φάαρτ, Μπέιλ, Λένον (61'  Ντεφόε), Παβλιουτσένκο

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζ. Μουρίνιο): Κασίγιας, Καρβάλιο, Αλμπιόλ, Σέρχιο Ράμος (58' Γκρανέρο), Αρμπελόα, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο (75' Μπενζεμά), Κεντίρα, Οζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο (65΄Κακά), Αντεμπαγιόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: