Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

«Ο Κόκε σε... νεκροταφείο ελεφάντων» λένε στη Μάλαγα!

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει η απόφαση του Σέρχιο Κόκε να πάρει μεταγραφή στην Χιούστον Ντίναμο. Αρκετά μέσα σε όλη την Ευρώπη αναφέρουν τη μετακίνηση του «πρώην Μαρσεγιέζου», όπως τον αποκαλούν χαρκατηριστικά.
Από τις αναφορές που ξεχωρίζει είναι αυτή της «Malaga Hoy», εφημερίδα της ιδιαίτερης πατρίδας του της Μάλαγα, όπου γίνεται μια καταγραφή της μέχρι τώρα καριέρας του, υπογραμμίζοντας αρκετά δεικτικά ότι: 
«Ο Κόκε πηγαίνει στην Αμερικάνικη Λίγκα, η οποία παραδοσιακά θεωρείται ως... νεκροταφείο ελεφάντων. Στην ομάδα της Νέας Υόρκης παίζουν αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, ο Τιερί Ανρί και ο Ραφαέλ Μαρκέζ, οι οποίοι ακολούθησαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ των Λος Άντζελες Γκάλαξι. Όμως, η Λίγκα επιχειρεί να επεκταθεί και να προσελκύσει καλούς παίκτες πριν ωριμάσουν, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της».

Η εφημερίδα της Μάλαγα αφού σημειώνει ακόμη: «Ο Κόκε ολοκλήρωσε τις ημέρες του στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν το απόλυτο είδωλο, σε μια πόλη με την οποία η κόρη του είχε ισχυρούς δεσμούς. Ο αδελφός του Χοσέ Κοντρέρας, μάνατζερ FIFA, είναι αυτός που χειρίστηκε το θέμα  κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις, ο Άρης αποδέχθηκε τη μεταγραφή του παίκτη» και καταλήγει: 

«Το Χιούστον, έδρα της NASA, θα είναι το νέο σπίτι του Κόκε, στο πέμπτο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί. Μια πλούσια οικονομικά Τεξανή πόλη, με πολλές παρουσίες Λατίνων και μια ενδιαφέρουσα αγορά. Η Ντίναμο, περίεργο ψευδώνυμο, μπορεί να πει σήμερα ότι "Χιούστον, έχουμε Κόκε", μιλώντας για το παιδί από το Καράνκε»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: