Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ενδιαφέρον για ΑΕΚ από όμιλο με επικεφαλής τον Δαλακούρα

Το ενδεχόμενο να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, υπό προϋποθέσεις, εξετάζει όμιλος επενδυτών με επικεφαλής τον Γιώργο Δαλακούρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Ο 73χρονος εφοπλιστής έχει διατελέσει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και διοικητής του Αγίου Όρους, ενώ υπήρξε στέλεχος στη διοίκηση του Λουκά Μπάρλου στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στελέχη του επενδυτικού ομίλου ήρθαν σε επαφή με τον κ. Δαλακούρα και συζήτησαν την προοπτική να επενδύσουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ θέτοντας ως όρο να μη διαρρεύσει σε πρώτη φάση και πριν υπάρξουν εξελίξεις η ταυτότητά τους. Παράλληλα φέρονται να έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την επιρροή που ασκεί στα της ομάδας η «Original 21».

Ο επενδυτικός όμιλος φέρεται να έχει κάνει έρευνα μέσω ορκωτών λογιστών στα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ, ενώ όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», ενήμερος για το ενδιαφέρον είναι εδώ και ενάμιση μήνα ο Πέτρος Παππάς.

Στον επενδυτικό όμιλο συμμετέχουν παλαιοί παράγοντες της ομάδας, όπως ο Νίκος Στράτος, ο Μάκης Αγγελόπουλος, ο Γεράσιμος Έρτσος και ο Γιώργος Κασσαβέτης. Ο τελευταίος, που την περίοδο 1991/92 υπήρξε αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ επί διοίκησης Γενεράκη, φέρεται να προτείνεται για τη θέση του προέδρου εφόσον συμφωνήσουν οι δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: