Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ηλιάδης: Και πιστεύουμε και μπορούμε...


Ο Ηλιάδης είναι και με τη βοήλα παίκτης του Ηρακλή "Η νίκη του Ηρακλή στα Γιάννενα ήρθε σε μια πολύ καλή στιγμή για εμάς προκειμένου να εμφανίσουμε τον καλό μας πρόσωπο στα δύσκολα ματς που ακολουθούν. Μπορούμε και πιστεύω πως θα κατορθώσουμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό. Νιώθουμε πλέον όλοι οι παίκτες χρήσιμοι και ικανοί να βοηθήσουμε την ομάδα να φτάσει αρκετά ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Στις αγωνιστικές που απομένουν μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Χρειαζόμαστε δίπλα μας τους φιλάθλους μας καθώς θέλουμε να τους δείξουμε πως πραγματικά αξίζουμε ως ομάδα κάτι πολύ καλύτερο και θα τα καταφέρουμε".

Ο 23χρονος μέσος του Ηρακλή μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για την αλλαγή στο κλίμα της ομάδας έπειτα από την σπουδαία εκτός έδρας νίκη στα Γιάννενα την περασμένη Κυριακή. Αναφέρεται στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης επιτυχίας αλλά και στην ψυχολογική ανάσα που πήρε η ομάδα ενόψει του δύσκολου αγώνα που ακολουθεί. Ο Στέλιος Ηλιάδης νιώθει πως η έλευση του Σάββα Κωφίδη είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αγωνιστική ανάκαμψη ενώ ο ίδιος εκτιμάει πως μένει ακόμη αρκετός χρόνος έτσι ώστε η ομάδα της Θεσσαλονίκης να βρει τον καλό της εαυτό και σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες να φτάσει πολύ ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

- Στέλιο, τι είναι αυτό που πρέπει να κρατήσει περισσότερο ο Ηρακλής μετά την εκτός έδρας νίκη της περασμένης αγωνιστικής;

"Πήγαμε στα Γιάννενα αποφασισμένοι να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμά καθώς όλοι εμείς οι παίκτες του Ηρακλή αλλά και ο προπονητής μας πιστεύουμε πως η ομάδα μας έχει πραγματικά πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από όσα δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας. Όντως κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και πήραμε μια σπουδαία νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Χρειαζόμασταν πάρα πολύ αυτούς τους τρεις βαθμούς. Επίσης σημαντικό είναι πως η ομάδα πήρε μια μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη ενόψει του πολύ δύσκολου αγώνα που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό μας. Το θέλαμε πολύ σε αυτή τη χρονική στιγμή και μέσα από τέτοιους αγώνες να βρούμε τον καλό εαυτό μας".

- Κατά πόσο πιστεύεις πως είναι σε θέση η ομάδα σου να κερδίσει τον ερχόμενο αγώνα;

"Νομίζω πως είμαστε πολύ καλά. Από τη στιγμή που επέστρεψε ο Σάββας Κωφίδης στον πάγκο του Ηρακλή η ομάδα απέκτησε τον αέρα και την αυτοπεποίθηση που δεν είχε μέχρι και από λίγο χρονικό διάστημα. Έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά στον ψυχολογικό τομέα από όλους μας με τη χρήσιμη συμβολή του προπονητή. Όλοι οι παίκτες αισθανόμαστε χρήσιμοι στην ομάδα και όλοι μας νιώθουμε πως ανά πάσα στιγμή μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο που μπορεί ο καθένας έτσι ώστε να δείξουμε πραγματικά πως ο Ηρακλής είναι μια καλή ομάδα με μεγάλες δυνατότητες και αξιώσεις. Τώρα πλέον είμαστε σε θέση να πιστεύουμε πως μπορούμε να νικήσουμε τόσο δύσκολα παιχνίδια, όπως αυτό που έρχεται με τον Παναθηναϊκό. Θα γίνει αυτό που πρέπει αυτές τις ημέρες προκειμένου να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ξέρουμε πως απέναντί μας είναι μια ομάδα που έχει σαν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά αυτό δεν μας ενοχλεί καθόλου. Εξάλλου κι ο Ηρακλής έχει το δικό του κίνητρο και πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Εγώ προσωπικά ΘΕΛΩ να δείξω την αξία μου και να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου μιας και οι συνθήκες πλέον έχουν αλλάξει από τη στιγμή που με εμπιστεύονται και εγώ νιώθω ένα ικανό στέλεχος της ομάδας".

- Μπορεί η ομάδα σου να καλύψει το χαμένο έδαφος στη συνέχεια του πρωταθλήματος;

"Μα φυσικά και μπορεί.. Είμαστε σε καλό δρόμο. Ο Ηρακλής διαθέτει καλό υλικό και την κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Το φετινό πρωτάθλημα θα έχει κι άλλες αλλαγές στην πορεία κι αυτό το δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας καθώς οι ομάδες που είναι στην 4η θέση, ο Πανιώνιος και ο Εργοτέλης έχουν 21 πόντους. Μόλις έξι πάνω από εμάς, κάτι που μπορεί να καλυφθεί στις επόμενες 17 αγωνιστικές ως το φινάλε της κανονικής περιόδου. Εχουν ξεχωρίσει μόνον οι δύο πρώτες ομάδες από τους υπόλοιπους. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα και με σταθερά καλή απόδοση να φτάσουμε σε μια θέση που εκτιμώ πως πραγματικά μας αξίζει".

- Ο κόσμος της ομάδας, έπειτα από μια δύσκολη περσινή σεζόν, δείχνει στεναχωρημένος. Πόσο εφικτό είναι να κερδίσετε άμεσα και τη δικιά του εμπιστοσύνη;

"Ξέρω πως οι φίλαθλοί μας έχουν απαιτήσεις κι αυτό είναι φυσιολογικό σε μια ομάδα όπως ο Ηρακλής. Καταλαβαίνουμε όλοι μας πως πρέπει να τον ζεστάνουμε με τις καλές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα, όπως αυτό της περασμένης Κυριακής. Ο κόσμος πρέπει να μείνει κοντά μας διότι τον χρειαζόμαστε. Η επιτυχία μιας ομάδας εξαρτάται από την αρμονική και ιδανική συνύπαρξη τεσσάρων πραγμάτων.. Παίκτες, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και κόσμος στον Ηρακλή πρέπει να είναι ΕΝΑ για να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει διεκδικώντας υψηλούς στόχους. Τον θέλουμε στο γήπεδο αυτή τη χρονική στιγμή γιατί νομίζω πως τώρα είμαστε σε μια καλή κατάσταση να του προσφέρουμε μεγάλη ικανοποίηση. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας οι φίλαθλοί μας κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας. Πιστεύω πως σύντομα θα δείξουμε το πραγματικό μας καλό πρόσωπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: