Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Αυτή η Γιουνάιτεντ δεν πιάνεται!



Κάνοντας ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι και πιάνοντας πολύ καλή απόδοση κατά διαστήματα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Σάλκε για το πρώτο σκέλος και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό. Έπιανε τα... άπιαστα ο Νόιερ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Γερμανός τερματοφύλακας ήταν ο σταρ της αναμέτρησης, καθώς με πληθώρα επεμβάσεων κρατούσε πεισματικά το μηδέν, παρά τις καλσικές ευκαιρίες των φιλοξενούμενων. Οι Ερνάντεζ, Ρούνεϊ και Βίντιτς απώλεσαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες βλέποντας τον διεθνή κίπερ να λέει συνεχώς «όχι». Η Σάλκε από την πλευρά της, είχε δύο καλά σουτ, αλλά ακίνδυνα για τον έμπειρο Φαν ντερ Σαρ.

Στην επανάληψη, η Μάντσεστερ μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» την αναμέτρηση εκμεταλλευόμενη τόσο την υπεροχή της, όσο και την εμπειρία της. Μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι κρατούσαν στα μετόπισθεν, αλλά στο 67ο λεπτό μίλησε η κλάση δύο πολύ μεγάλων ποδοσφαιριστών.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ κράτησεωραία τη μπάλα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον επερχόμενο Γκιγκς. Η άμυνα «πάγωσε» και ο αειθαλλής Ουαλός δεν δυσκολεύτηκε με αριστερό σουτ να νικήσει τον θετικότατο Νόιερ ια το 0-1.

Το δεύτερο γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ήρθε μόλις τρία λεπτά αργότερα. «Θύτης» ήταν ο Ρούνεϊ, ο οποίος από δημιουργός ανέλαβε το ρόλο του εκτελεστή. Ο Τσικαρίτο πάσαρε στον Άγγλο διεθνή, ο οποίος από πλεονεκτική θέση νίκησε και πάλι τον Γερμανό πορτιέρο.

Στα εναπομείναντα 20 λεπτά, οι «κόκκινοι διάβολοι» πίεσαν για να πετύχουν κι άλλο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν, τη στιγμή που οι Γερμανοί προσπαθούσαν με μακρινά σουτ και αναποτελεσματικές αντεπιθέσεις να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Το τελικό σφύριγμα χάρισε στη Γιουνάιτεντ μια μεγάλη νίκη-μισή πρόκριση, ενώ χάρισε σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους μια πολύ όμορφη στιγμή, με τους Γκιγκς και ραούλ να αγκαλιάζονται και να αλλάζουν φανέλες... Διοργάνωση: Champions League
Φάση: "4"
Γήπεδο: "Άουφ Σάλκε Αρένα"
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Βοηθοί: Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ, Χεσούς Κάλβο Γκουαδαμούρο
4ος: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν
Πρόσθετοι βοηθοί: Κάρλος Κλος Γκόμεθ, Αντόνιο Ρουμπίνος Πέρεθ

ΣΑΛΚΕ (Ραλφ Ράνγκνικ): Νόιερ, Ουτσίντα, Ματίπ, Μέτσελντερ, Σαρπέι (72' Εσκουντέρο), Παπαδόπουλος, Χουράδο (83' Ντράξλερ), Μπάουμγιοχαν (53' Κλούγκε), Φαρφάν, Ραούλ, Εντού
Στον πάγκο: Σόμπερ, Πλεστάν, Χαριστέας, Καρίμι

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Φάμπιο, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Βαλέντσια, Παρκ (73' Σκόουλς), Ρούνεϊ (83' Νάνι), Ερνάντες (73' Άντερσον)
Στον πάγκο: Κούστσακ, Σμόλινγκ, Ράφαελ, Έβανς

Δεν υπάρχουν σχόλια: