Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Στο φως η συνταρακτική καταγγελία!!

Πηγή: gazzeta.gr
Θυμάστε την πρόσφατη συνταρακτική καταγγελία προέδρου λαοφιλούς ΠΑΕ; Το gazzetta.gr έψαξε, έμαθε και ξετυλίγει το κουβάρι της νέας βόμβας που θα ταράξει τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Ήταν λίγο πριν το Πάσχα όταν το αφεντικό μιας ιστορικής ομάδας της χώρας προχώρησε σε αποκαλύψεις που «ξένισαν». Και ξένισαν όχι γιατί πίστευε κανείς πως δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην πεντακάθαρη κοινωνία της Super League, όσο διότι μίλησε για επώνυμες καταγγελίες στα υψηλά κλιμάκια του ελληνικού ποδοσφαίρου που μάλιστα επιβεβαίωσε τα περιστατικά!

Στον βρόντο οι καταγγελίες...
Είναι απορίας άξιο λοιπόν, πως έπειτα από τόσες εβδομάδες κανένας ελεγκτικός μηχανισμός σε αυτό το άθλια δομημένο σύστημα δεν κινητοποιήθηκε για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα λόγια του συγκεκριμένου προέδρου. Έλεγε ψέματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να καλύψει δικές του αδυναμίες; Μήπως ήταν αληθινά πέρα για πέρα τα περιστατικά; Ή, όλοι επιδιώκουν τη συγκάλυψη και… πάμε παρακάτω στην επόμενη ομάδα-θύμα;

Το gazzetta.gr ερεύνησε και έμαθε όλες τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης ιστορίας που απ’ ότι φαίνεται αποτελεί μια απλή… παρανυχίδα των όσων τραγελαφικών συμβαίνουν κάθε εβδομάδα στα γήπεδα της Super League. Καθήκον μας αποτελεί η δημοσιοποίηση της καταγγελίας, τουλάχιστον στον βαθμό που είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε.

Για ευνόητους λόγους, την δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι δυνατό να αναφερθούν… διευθύνσεις και ονόματα τα όποια είναι στην κατοχή μας. Κι επειδή από λάσπη στον ανεμιστήρα κι από σενάρια έχουμε χορτάσει όλοι, πάμε όμως να δούμε ένα προς ένα τα γεγονότα που κατήγγειλε ο πρόεδρος της λαοφιλούς ομάδας.

Το παιχνίδι στην επαρχία και το τηλεφώνημα στον βοηθό...

Πρόκειται για αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής η οποία έληξε χωρίς νικητή και διεξήχθη σε γήπεδο της επαρχίας. Στο εν λόγω ματς διαιτητής ήταν πρόσωπο που γενικά με τα σφυρίγματα του έχει βάλει πολλές φορές… φωτιά στα Σαββατοκύριακα, όμως το… τιμώμενο πρόσωπο στην υπόθεση ήταν ένας εκ των δύο βοηθών του.

Σε αυτόν τηλεφώνησε στέλεχος του ελληνικού ποδοσφαίρου - που έχει εμπλακεί στο πρόσφατο παρελθόν σε καταγγελίες με τηλεφωνήματα προς διαιτητές... - ζητώντας να «μην ευνοηθεί σε καμία περίπτωση» η φιλοξενούμενη ομάδα! Με ό,τι ερμηνεία φυσικά μπορεί να δώσει κανείς σε μία τέτοια παρότρυνση… Στην κουβέντα που έγινε ανάμεσα στα δύο πρόσωπα έπεσε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο συμμετοχής, στο άμεσο μέλλον, του βοηθού διαιτητή σε σεμινάριο του εξωτερικού που λειτουργεί ως προθάλαμος της UEFA για να χριστεί κάποιος διεθνής. Αν και η σειρά του θεωρητικά είχε «περάσει» και το τρένο είχε χαθεί, η υπόσχεση (όπως αναφέρει η καταγγελία) ήταν, μέσω της συμμετοχής στο διεθνές σεμινάριο, να βρεθεί μια φόρμουλα…

Το παιχνίδι διεξήχθη και καμία κραυγαλέα φάση δεν σημειώθηκε στα δημοσιογραφικά «μπλοκάκια». Είναι ζήτημα μάλιστα αν μία φάση έπαιξε το βράδυ στις αμφισβητούμενες. Σαφέστατα και προκαλεί εντύπωση, με μία πρώτη ματιά, η υπερτριπλάσια διαφορά στα φάουλ υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, διότι η διαφορά δυναμικότητας δεν το δικαιολογεί, αλλά έτσι κι αλλιώς το θέμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν αποτέλεσε ο διαιτητής, όσο ο επόπτης.

Το πήρε πάνω του και τον «τελείωσε»

Μόλις λίγες μέρες μετά το παιχνίδι, ο πρόεδρος των φιλοξενούμενων προχώρησε στην καταγγελία που αναφέρουμε και προηγουμένως. Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου κάθε άλλο παρά αδιάφορος στάθηκε απέναντι στο γεγονός που πληροφορήθηκε. Προς τιμήν του μάλιστα, ασχολήθηκε προσωπικά και επισταμένα με το θέμα καλώντας τον βοηθό διαιτητή στο γραφείο του. Ρώτησε ευθέως αν υπήρξε κλήση από συγκεκριμένο πρόσωπο και ο βοηθός το επιβεβαίωσε, μαζί και τις λεπτομέρειες του τηλεφωνήματος! Ο ισχυρός άνδρας ζήτησε γραπτή καταγγελία επί του θέματος, κάτι όμως που ο βοηθός αρνήθηκε.

Από εκείνη τη μέρα, η τύχη του στη Super League αγνοείται καθώς είναι προφανές ότι επήλθε σιωπηρή καρατόμησή του, προκειμένου να μην ξεσηκωθεί σάλος. Ο συγκεκριμένος βοηθός απόλαυσε τη συνέχεια του πρωταθλήματος από τον καναπέ του, αφού δεν ξαναέπιασε σημαιάκι στις επτά αγωνιστικές μέχρι το φινάλε, χωρίς μάλιστα να έχει υποπέσει σε κάποιο άλλο παράπτωμα που να δικαιολογεί τέτοια καμπάνα. Κοινώς… του άλλαξαν τα φώτα (φράση που έχει τη σημειολογία της).

Άλλα κεφάλια πάντως, πέραν του βοηθού διαιτητή δεν έπεσαν. Το δε στέλεχος (τρόπος του λέγειν) του ελληνικού ποδοσφαίρου παραμένει στη θέση του. Και η ζωή συνεχίζεται…

Το περιστατικό στο συγκεκριμένο παιχνίδι αποτέλεσε την κορυφή του παγόβουνου. Διότι όπως όλα δείχνουν υπήρξαν πολλά άλλα που προηγήθηκαν και οδήγησαν τις εξελίξεις εκεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: