Τρίτη 26 Απριλίου 2011

«Η λύση βρίσκεται στον κόσμο»

Για λίγες μέρες, μόλις πέντε τον αριθμό, άπαντες στην ΑΕΚ ούτε θέλουν, ούτε επιτρέπει να σκεφτούν οτιδήποτε άλλο εκτός από τον τελικό του κυπέλλου. Από τον προπονητή μέχρι και τον τελευταίο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της ομάδας. Και από τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο στην ΠΑΕ.

Όμως από την προσεχή Δευτέρα κιόλας, όταν ο τελικός θα έχει περάσει, στην ΑΕΚ θα κληθούν να σκεφτούν και την επόμενη μέρα της ομάδας. Ή καλύτερα την λύση στον τεράστιο διοικητικό γρίφο. Και είναι πολύ πιθανό η λύση αυτή να βρίσκεται στον κόσμο. Όχι πλέον ως…στήριγμα της ομάδας, αλλά συμμέτοχο στην ΠΑΕ.

Η ιδέα ενός μοντέλου διοίκησης και ιδιοκτησίας που να βασίζεται στην λαϊκή βάση, έχει ωριμάσει τόσο πολύ, που ακόμα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ το θεωρεί ως ιδανική (και ίσως μοναδική) λύση στο διοικητικό αδιέξοδο της ομάδας. Ο Σταύρος Αδαμίδης, με την ευκαιρία των αργιών του Πάσχα, «απέδρασε» για λίγες μέρες στην Αίγινα. Και το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, βρέθηκε σε ένα μαγαζί οι ιδιοκτήτες του οποίου είναι φανατικοί οπαδοί της Ένωσης και μάλιστα κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Αδαμιδης «πολιορκήθηκε» και «βομβαρδίστηκε» με ερωτήσεις, οι οποίες αφορούσαν το διοικητικό μέλλον της ομάδας.

Και ο πρόεδρος της ΑΕΚ κατέστησε σαφές πως η μοναδική λύση, είναι να γίνει άνοιγμα στον κόσμο. Να προχωρήσει το μοντέλο της λαϊκής βάσης, ώστε αφενός να δοθεί διέξοδος από το διοικητικό τέλμα και αφετέρου το μέλλον της ΑΕΚ να μην εξαρτάται από επενδυτές και χρηματοδότες. Να το αναλάβει αυτό ο κόσμος, ο οποίος σύμφωνα με τον Σταύρο Αδαμίδη, έχει την δύναμη να το κάνει. Εξάλλου ο πρόεδρος της ΑΕΚ επανέλαβε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή στην ομάδα αλλά και πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί μια άλλη λύση.

Βεβαίως ο Αδαμίδης ξεκαθάρισε πως ένα τέτοιο εγχείρημα ούτε εύκολο είναι, ούτε μπορεί να προχωρήσει χωρίς άριστη οργάνωση και προεργασία. Πάντως την λύση της λαϊκής βάσης προωθεί εδώ και αρκετό καιρό ο πρόεδρος των Supporters Μάκης Κασνακίδης. Επεξεργάζεται την ιδέα και προχωρά σε μια σειρά επαφών. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό αυτό να ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης που είχε το βράδυ της Δευτέρας ο Σταύρος Αδαμίδης με τους Supporters.

Δεν υπάρχουν σχόλια: