Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Το κύπελλο φέρνει και 600.000 ευρώ!!

Προφανώς και η μόνο η ιδέα πως η ΑΕΚ  μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια και μετά από τόσο δύσκολη και περίεργη σεζόν θα βρεθεί αγκαλιά με ένα τρόπαιο, συνιστά εκ των πραγμάτων ένα ισχυρότατο κίνητρο και για τον προπονητή αλλά και για τους παίκτες. Και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση περί… κινήτρων περιττεύει.  Την Τετάρτη τα παραπάνω εισιτήρια.

Όμως η αλήθεια είναι πως η ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου, θα φέρει στους κιτρινόμαυρους μια σειρά από κέρδη. Ακόμα και με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Θα βάλει βλέπετε στο ταμείο της ομάδας, ένα ποσό το οποίο θα αγγίζει τις 600χιλιάδες Ευρώ. Τα μισά εξ αυτών αποτελούν το μπόνους που δίνει η ΕΠΟ στην κυπελλούχο ομάδα και τα άλλα μισά προέρχονται από τον χορηγό ΟΠΑΠ.

Φυσικά και με το ποσό των 600χιλιάδων η ΑΕΚ δεν λύνει το οικονομικό της πρόβλημα. Παίρνει όμως μια σημαντική ανάσα, σε μια εποχή που και το τελευταίο Ευρώ έχει την δική του σημασία. Ούτε βεβαίως αυτό το μπόνους μπορεί σε οποιαδήποτε περίπτωση να αποτελέσει το πρώτο κίνητρο για τους κιτρινόμαυρους. Ωστόσο μέσα στα πολλά οφέλη που θα αποκομίσει η ΑΕΚ από την κατάκτηση αυτού του κυπέλλου, συμπεριλαμβάνεται και αυτή η σημαντική οικονομική ανάσα σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες για την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: