Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Η Λίβερπουλ νίκησε 1-0 την Εβερτον

Η Λίβερπουλ, σε ένα κακό ποιοτικό ματς, αναδείχτηκε νικήτρια στο ντέρμπι του Μερσεϊσαϊντ επικρατώντας με 1-0 της Εβερτον στο Ανφιλντ. Ο Σωτήρης Κυργιάκος αποβλήθηκε με κόκκινη στο 34`.Ο Ελληνας σέντερ μπακ αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα (τάκλιν με τα δύο πόδια) στον Φελαϊνί.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά στο 45`, αλλά το φάουλ του Τζέραρντ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, οι «ρεντς» άνοιξαν το σκορ στο 55` με κεφαλιά του Κάουτ από σέντρα του Τζέραρντ.

Παρά την αριθμητική της υπεροχή, η Εβερτον δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα όταν από ένα μαρκάρισμα του Τζέραντ στον Πίενααρ, παραλίγο να δημιουργηθεί γενική σύρραξη.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με μακρινό σουτ του Ανιτσέμπε στο 89`, αλλά ο Ρέινα έδιωξε σε κόρνερ. Η Εβερτον ολοκλήρωσε και αυτή με 10, καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε για αγκωνιά στον Τζέραρντ ο Πίενααρ.

Λίβερπουλ: Ρέινα, Αγκερ, Κυργιάκος, Ινσούα, Κάραγκερ, Τζέραρντ, Μάξι Ροντρίγκεζ (92` Φάμπιο Αουρέλιο), Ματσεράνο, Λούκας, Κάουτ (94` Σκρτελ), Ν` Γκονγκ

Εβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Χεϊτινγκα, Ντεστέν, Νέβιλ, Ντόνοβαν, Κάχιλ, Πίενααρ, Οσμαν (72` Αγεγκμπένι), Φελαϊνί (40` Αρτέτα), Σαχά (72` Ανιτσέμπε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: