Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ριβάλντο: "Μπορούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην Ελλάδα βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Ριβάλντο, ο οποίος ψηφίστηκε μέλος της "Χρυσής Ενδεκάδας" για τη δεκαετία 2000-10 και επισκέφθηκε τη χώρα μας για να παραλάβει το βραβείο του.

Ο Βραζιλιάνος σταρ, που έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, κατά την αναχώρησή του από το "Ελ. Βενιζέλος" προκειμένου να επιστρέψει στο Ουζμπεκιστάν, όπου αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπουνιοντκόρ, μίλησε στην εφημερίδα "Εξέδρα" για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο 37χρονος επιθετικός αναφέρθηκε στο προβάδισμα τίτλου που έχει ο Παναθηναϊκός, αλλά συνέστησε προσοχή στους "πράσινους", καθώς ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Επίσης μίλησε για τον συμπατριώτη του, Ντιόγκο, χαρακτηρίζοντάς τον μεγάλο παίκτη, για τον πρώην προπονητή του στην Μπουνιοντκόρ, Ζίκο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρώην συμπαίκτη του, Ισμαέλ Μπλάνκο, λέγοντας πως θα ξαναβρεί το δρόμο του.

Διαβάστε παρακάτω κάποια αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

Για το πρωτάθλημα: "Δεν πιστεύω πως έχει να κάνει με τα μεγάλα αστέρια το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι μπροστά στη βαθμολογία. Παίζει καλύτερα και είναι σε καλύτερη κατάσταση για την ώρα, ωστόσο πρέπει να επαγρυπνεί, γιατί αν δεν το κάνει, ο Ολυμπιακός μπορεί να τον ξεπεράσει και να πάρει εκείνος το πρωτάθλημα. Επίσης, ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας μεγάλος προπονητής, με σπουδαίο έργο στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, κάτι που αποδεικνύεται φέτος. Επομένως, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέχει πάρα πολύ. Οι έξι βαθμοί είναι σημαντική διαφορά, αλλά ακολουθούν ο Ολυμπιακός, όπως και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορεί να κάνει την έκπληξη".

Για τα χρόνια που έζησε στην Ελλάδα: "Τα χρόνια που πέρασα στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικά. Έπαιξα τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και ένα στην ΑΕΚ. Παντού λέω πως οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι κάτι το ξεχωριστό. Σε όποια ομάδα κι αν έχω αγωνιστεί, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Λα Κορούνια ή και στη Βραζιλία, δεν έχω συναντήσει τόσο θερμούς υποστηρικτές. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα εδώ τόσο καλά χρόνια. Είμαι ευγνώμων προς τους φίλους του Ολυμπιακού, γιατί με στήριξαν όσο έπαιζα στην ομάδα και μου έδωσαν αγάπη. Γι' αυτό νιώθω πολύ όμορφα απέναντί τους. Παρά το οτιδήποτε μπορεί να συνέβη, όπως για παράδειγμα εκείνο το 4-0, όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού να πικράθηκαν, όμως εγώ τους είμαι ευγνώμων και τους έχω μέσα στην καρδιά μου. Έχω επίσης ωραία συναισθήματα για τους φίλους της ΑΕΚ, γιατί κι αυτοί με στήριξαν όταν έπαιξα εκεί".

Για τον Ντιόγκο: "Ο Ντιόγκο άρχισε πολύ καλά. Μπορεί να μην διανύει την καλύτερη περίοδό του, αλλά είναι ένας μεγάλος παίκτης. Είναι αναγνωρισμένος στη Βραζιλία από τη θητεία του στην Πορτουγκέζα. Πιστεύω πως θα ξαναβρεί το δρόμο του γιατί είναι μεγάλος παίκτης".

Για τον Ζίκο: "Ο Ζίκο ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ενώ είναι ένας προπονητής που έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους. Είχα τη χαρά να δουλέψω μαζί του στην Μπουνιοντκόρ, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα κι έχει ανάγκη από τίτλους και νίκες. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο πρωτάθλημα νομίζω πως ήταν οι λόγοι για τους οποίους ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποφάσισε να τον απολύσει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν κερδίζει η ίδια ομάδα πάντα το πρωτάθλημα, ούτε κάποιος παίκτης έχει συνεχώς καταπληκτική φόρμα".

Για τον Μπλάνκο: "Ο Μπλάνκο έχει χριστεί δύο φορές κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ξέρω όμως πως η ΑΕΚ αντιμετωπίζει προβλήματα κι αυτό είναι κάτι που τον επηρεάζει. Νομίζω πως θα ξαναβρεί το δρόμο του, γιατί τον έχει χάσει. Αν η ομάδα πηγαίνει καλά σε όλα τα επίπεδα, αποδίδουν καλά και οι ποδοσφαιριστές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: