Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ιστορική πρόκριση

ΣΤΟΥΣ «32» ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ O ΑΡΗΣ, 2-0 ΤΗ ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ. ΤΣΕΖΑΡΕΚ (45') ΚΑΙ ΦΑΤΙ (92') ΤΑ ΓΚΟΛ. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ.-
Στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ προκρίθηκε πανηγυρικά ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 2-0 της Ρόζενμποργκ με τα γκολ των Τσέζαρεκ (45’) και Φατί (92’). Καλύτερη η ελληνική ομάδα από τους Νορβηγούς καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ είχε παράλληλα και πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αξιζει να σημειωθεί ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης αρνήθηκε δύο φορές να δώσει πεντακάθαρο πέναλτι στην ελληνική ομάδα...

Με 4-4-2 και Τσέζαρεκ-Κόκε στην επίθεση

Ο Άρης παρατάχθηκε με τον Σηφάκη κάτων από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας τους Λαζαρίδη, Κουλουχέρη και στα άκρα τον Βανγκέλι (δεξιά) με τον Μίσελ (αριστερά. Η τετράδα της μεσαίας γραμμής αποτελούταν από τα αριστερά προς τα δεξιά από τους Μενδρινό, Πρίττα, Τόχα, Χαβίτο και στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Τσέζαρεκ-Κόκε.

Κυρίαρχος από την αρχή

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ξεδιπλώνοντας τις επιθετικές τους προσπάθειες από τα άκρα και κυρίως από δεξιά, το χώρο δράσης του Χαβίτο. Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πήραν εξ αρχής τα ηνία του αγώνα, απομονώνοντας τους Νορβηγούς, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά παρά μόνο με κάποια σουτ. Οι δυο πιο μεγάλες στιγμές για την ελληνική ομάδα ήταν η ευκαιρία του Τόχα στο 13’ καθώς και το σουτ του Χαβίτο, δύο λεπτά αργότερα, αλλά παρά την κυριαρχία της παρουσίασε προβλήματα στην τελική προσπάθεια.

Φωνές για πέναλτι στο 30’

Με τη συμπλήρωση 30λεπτών στον αγώνα ο Ντεμίτοφ άπλωσε το πόδι του για να βρει τη μπάλα, ωστόσο ο αμυντικός της Ρόζενμπργκ βρήκε από πίσω τον Τσέζαρεκ και τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Παρά το γεγονός ότι η φάση ήταν καθαρή, ο Αυστριακός διαιτητής, Τόμας Άινβαλερ, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Δοκάρι, Τσέζαρεκ και γκολ

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου η Ρόζενμποργκ αύξησε την απόδοσή της και βρήκε διαδρόμους στην περιοχή του Άρη, ωστόσο, όποτε δημιουργούταν φάση, «καθάριζε» ο Σηφάκης. Με τη συμπλήρωση των 45’ οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, με ένα πολύ περίεργο τρόπο. Ο Κόκε έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού, πήρε καμπύλη τροχιά προς το τέρμα, ο Ερλούντ απέκρουσε με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και στην επαναφορά της ο Τσέζαρεκ την έσπρωξε με το κεφάλι στα δίχτυα, για το 1-0.

Έκλεισε τα μάτια του ο διαιτητής

Η επανάληψη ξεκίνησε με ευκαιρία των Νορβηγών, ευτυχώς όμως για την ελληνική ομάδα, ο Πρίτσα αιφνιδιάστηκε από τη μπαλιά του Σκέλμπερντ και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Οι Νορβηγοί παρέμεναν κακοί και επιρρεπείς στα λάθη σε αντίθεση με τον Άρη που έψαξε το δεύτερο γκολ, προκειμένου να «κλειδώσει» τη νίκη και την πρόκριση στους «32». Στο 56’ ο Κόκε διείσδυσε στην περιοχή του Έρλουντ, ανατράπηκε από πίσω από τον Ντεμίτοφ, αλλά ο Αυστριακός ρέφερι για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών…

Μίλησε ο Σηφάκης

Οι Νορβηγοί έμοιαζαν ακίνδυνοι μέχρι το 74’ όπου ο Σηφάκης εξελίχτηκε σε φύλακα-άγγελο των Θεσσαλονικέων. Ο Νταρσίν έπιασε ένα τρομερό διαγώνιο σουτ από αριστερά αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας πετάχτηκε σαν πουλί στην αριστερή το γωνία και απέκρουσε θεαματικά, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Στα τελευταία λεπτά ο Άρης επικεντρώθηκε περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα αντέχοντας το πρέσσινγκ των φιλοξενούμενων. Η μοναδική ευκαιρία ήταν στο 86', στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρουίς (86’) όταν η μπάλα έφυγε λίγο πιο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ερλουντ.

Φατί και 2-0

Και εκεί που το παιχνίδι όδευε προς τη λήξη του, ο Φατί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή πέρασε τον αμυντικό της Ρόζενμπουργκ και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι διπλασίασε τα τέρμα του Άρη.


ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Κουλουχέρης, Λαζαρίδης, Μίσελ, Χαβίτο, Τόχα, Πρίττας, Μενδρινός (83’ Καζναφέρης), Κόκε (Φατί), Τσέζαρεκ (78’ Ρουίς).

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Ερλουντ, Λούστιγκ, Μπιάρσμιρ, Ντεμίντοφ, Ντόρσιν, Χένρικσεν, Αναν, Σκίελμπρεντ, Πρίτσα, Γιάμτφαλ (66’ Ίβερσεν), Μολντσκρεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: