Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κούπερ: «Από εμάς εξαρτάται»

Μιλώντας πλέον ως το φαβορί και όχι το αουτσάιντερ για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League, ο τεχνικός του Άρη, Έκτορ Κούπερ, αναφέρθηκε στην αποψινή αναμέτρηση με την Ρόζενμποργκ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

«Από εμάς εξαρτάται. Κερδίζουμε και περνάμε», είπε ορθά κοφτά ο Αργεντινός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου. «Όταν είχε γίνει η κλήρωση, όλοι είχαν ξεγραμμένο τον Άρη και τώρα διεκδικούμε την πρόκριση», είπε ο Νέτο, εκπροσωπώντας τους παίκτες.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν:

Τα... σενάρια πρόκρισης: «Έχουμε φτάσει με έναν απίθανο τρόπο να εξαρτόμαστε από το δικό μας παιχνίδι. Από την έναρξη της διοργάνωσης μας έτυχαν δύσκολα παιχνίδια, περίπλοκοι και δύσκολοι αντίπαλοι. Επίσης, στον όμιλο συνέβη το ίδιο και γνωρίζαμε πολύ καλά, θέλοντας να είμαστε ρεαλιστές, ότι στα χαρτιά τα φαβορί για πρόκριση ήταν η Ατλέτικο και η Λεβερκούζεν. Είχα πει ότι κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την αισιοδοξία μας και ότι όλα στο ποδόσφαιρο είναι πιθανά. Χρειάζεται βέβαια να υπάρχει πίστη, να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που θέλεις να κάνεις, να έχεις εμπιστοσύνη, να θυσιάζεσαι. Έτσι, φτάσαμε σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι εξαρτόμαστε μόνο από εμάς και ότι αν κερδίσουμε θα περάσουμε στην επόμενη φάση».

«Επομένως χρειάζεται μια τελευταία υπερπροσπάθεια. Όπως είπαμε, σε αυτήν την διοργάνωση δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Δεν μπορείς να πεις ότι έχεις κατακτήσει κάτι αν πρώτα δεν το κερδίσεις μέσα στο γήπεδο. Πόσο μάλλον, όταν όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα δεν σου εξασφαλίζουν αυτά που θέλεις. Η ιστορία, λοιπόν, δε γράφεται πριν γίνουν οι αγώνες. Πρέπει να μπούμε με ζεστή καρδιά, γιατί αυτήν την συμπεριφορά και θέρμη θα χρειαστούμε. Θα πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Τα παιχνίδια διαρκούν 90 λεπτά. Μπορείς να πετύχεις ή να δεχτείς γκολ στο πρώτο λεπτό και το ίδιο να πάθεις στο 90'».

«Αυτό το λέω γιατί θα χρειαστούμε ισορροπία για να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Καλό αποτέλεσμα για εμάς θα είναι η νίκη ώστε να συνεχίσουμε στην διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Τα λέω αυτά γιατί καταλαβαίνω πως υπάρχει αγωνία στον κόσμο. Είναι ανυπόμονοι και οι παίκτες. Όλο αυτό θα πρέπει να ξέρουμε να το διαχειριστούμε. Αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει αρνητικές αντιδράσεις. Όπως για παράδειγμα να μπεις με βιασύνη στο γήπεδο, να πιστέψουν οι παίκτες ότι μπορούν να κερδίσουν στα πρώτα 15 λεπτά και στο τέλος να τα έχεις χάσει όλα. Για αυτό μίλησα για υπερπροσπάθεια. Θα ζητήσω το μέγιστο από όλους».

Τα θετικά και τα αρνητικά της... αδιάφορης Ρόζενμποργκ: «Έχουμε έναν αντίπαλο που δεν έχει να διεκδικήσει κάτι, καθώς είναι αδιάφορος, αλλά αυτό το λέω καθώς δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης. Αυτό όμως μπορεί να λειτουργήσει θετικά και αρνητικά. Θετικά γιατί θα παίξουν χωρίς άγχος κάτι που δίνει ηρεμία στην ομάδα. Το κατά είναι ότι από την στιγμή που δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης μπορεί να υπάρξει ένας εφησυχασμός. Όλη την πίεση και την απαίτηση την έχουμε εμείς. Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Είναι πολύ μεγάλη πίεση. Όταν υπάρχει πίεση σημαίνει ότι διεκδικείς σημαντικούς στόχους. Θα κάνουμε τα ανθρωπίνως δυνατά για να αρπάξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται και να έχουμε ένα ευτυχισμένο τέλος».

Νέτο: «Η σημαντικότερη σελίδα του συλλόγου»

«Όταν είχε γίνει η κλήρωση, όλοι είχαν ξεγραμμένο τον Άρη. Κανείς δεν πίστευε ότι θα έχει ελπίδες πρόκρισης. Έχουμε φτάσει στο τελευταίο παιχνίδι να διεκδικούμε την πρόκριση. Παίζουμε το τελευταίο παιχνίδι μπροστά στο κοινό μας και από εμάς εξαρτάται να θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Όπως είπε και ο προπονητής μου, υπάρχει μεγάλη αγωνία για το παιχνίδι. Υπάρχει πίεση. Έχει να κάνει, ίσως, με την σημαντικότερη σελίδα του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Υπάρχει μια μεγάλη κινητοποίηση σε εμάς, στον κόσμο και στην πόλη. Πιστεύουμε στην ομάδα και στο ρόστερ. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε την πρόκριση στο γήπεδό μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αν κάνουμε ό,τι πετύχαμε μέχρι τώρα θα έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Θα κοιτάμε τον εαυτό μας και όχι το παιχνίδι στην Γερμανία (σ.σ. Λεβερκούζεν εναντίον Ατλέτικο Μαδρίτης) για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο την φετινή χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: