Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Οι κορυφαίοι της σεζόν που πέρασε


Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βραβεύτηκε για δεύτερη σερί χρονιά ως ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης του Παναθηναϊκού βραβεύτηκε -για δεύτερη διαδοχική χρονιά- ως ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής της περιόδου 2008-09, στην ετήσια εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Ο διεθνής επιθετικός επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία του συμπαίκτη του στο "τριφύλλι", Γιώργου Καραγκούνη, και του άσου της ΠΑΟΚ (πέρυσι της Λάρισας), Γιώργου Φωτάκη.

Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής για τη σεζόν 2008-09 ανακηρύχθηκε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι του Ολυμπιακού, ενώ υποψήφιοι ήταν ακόμη οι Ισμαέλ Μπλάνκο (ΑΕΚ) και Ντουντού Σεαρένσε (Ολυμπιακός).

Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της περυσινής σεζόν αναδείχθηκε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Εργοτέλη, επικράτησε των Γιώργου Γεωργιάδη (Πανσερραϊκός) και Παναγιώτη Ταχτσίδη (ΑΕΚ).

 Ο Αντώνης Νικοπολίδης στα βραβεία ΠΣΑΤ Καλύτερος τερματοφύλακας ανακηρύχθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης (Ολυμπιακός), ο οποίος επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία των Μίκαελ Γκσπούρνινγκ (Ξάνθη) και Κώστα Χαλκιά (ΠΑΟΚ), ενώ ο Φερνάντο Σάντος αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της περυσινής σεζόν. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ επικράτησε των Ερνέστο Βαλβέρδε (Ολυμπιακός) και Μαρίνου Ουζουνίδη (Λάρισα). Το βραβείο για τον καλύτερο διαιτητή έλαβε ο Τάσος Κάκος από το σύνδεσμο Κέρκυρας, ο οποίος επικράτησε των Μιχάλη Κουκουλάκη (Ηρακλείου) και Ηλία Σπάθα (Πειραιά).

Βραβείο έλαβαν ακόμη οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας. Αυτοί είναι ο Νίκος Σουλτανίδης (Καβάλα) για τη Β' Εθνική, οι Γιώργος Ζαχαρόπουλος (Φωστήρας) και Γιώργος Τριχιάς (Ρόδος) για τον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής και ο Θανάσης Καραγκούνης (Φωκικός) για τον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής.

 Οι περσινοί πρώτοι σκόρερ Βραβεύτηκαν επίσης οι πρώτοι σκόρερ των εθνικών κατηγοριών για τη χρονιά που πέρασε: Οι Λουτσιάνο Γκαλέτι και Ισμαέλ Μπλάνκο για τη Σούπερ Λίγκα, ο Νίκος Σουλτανίδης για τη Β' Εθνική, ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος για τον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής και οι Γιάννης Κατσαρός (Μακεδονικός) και Λάζαρος Μουρατίδης (Δόξα Δράμας) για τον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής.

Ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν στους Μιχάλη Σηφάκη (’ρης), Σερζ Ντιέ (Ηρακλής), τον γιατρό Νίκο Πισκοπάκη, καθώς και τον δημοσιογράφο Μιλτιάδη Παναγιωτόπουλο, ενώ για την πολυετή παρουσία τους στα γήπεδα και την πλούσια και παραδειγματική δράση τους τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, Γιώργος Ανατολάκης, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Γιάννης Γκούμας και Νίκος Παπαδόπουλος.


 Οι κορυφαίοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: