Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Μπενίτεθ: "Απίστευτο αποτέλεσμα με Μπέρμινχαμ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απογοητευμένος από τη νέα απώλεια βαθμών της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με 2-2 με τη Μπέρμινχαμ στο "Άνφιλντ", παρουσιάστηκε ο Ράφα Μπενίτεθ, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η ομάδα του θα έπρεπε να είχε πάρει μία άνετη νίκη.

"Νομίζω ότι έπρεπε να είχαμε κερδίσει εύκολα. Είναι δύσκολο να εξηγήσω γιατί είχαμε τόσες πολλές ευκαιρίες, μεγάλη κατοχή και στο τέλος μπορούμε να μιλάμε για το πέναλτι, είτε ήταν είτε όχι, όμως πιστεύω ότι είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Μπενίτεθ, ο οποίος για τη φάση της ισοφάρισης των "κόκκινων" με το πέναλτι του Ν'Γκογκ (δεν υπήρχε παράβαση) είπε:

"Του είπα ότι αισθάνθηκε ότι μπορεί να ήταν πέναλτι, ανεξάρτητα όμως από αυτό επαναλαμβάνω ότι είχαμε 74% κατοχή στο πρώτο ημίχρονο και δεν ξέρω πόσες προσπάθειες, αλλά είναι απίστευτο που μιλάμε για ισοπαλία σε αυτό το παιχνίδι.

Είμαι πραγματικά έκπληκτος γιατί είχαμε καθαρές ευκαιρίες και κάναμε επίθεση συνέχεια ενώ αυτοί δεν είχαν ευκαιρίες. Το φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ τους ήταν η πρώτη φορά ίσως που πέρασαν το κέντρο του γηπέδου".

Το αποτέλεσμα αυτό καταδίκασε τη Λίβερπουλ στην 7η θέση, όπου έχει πλέον απόσταση 11 πόντων από την κορυφή, ωστόσο ο Μαδριλένος τεχνικός θέλησε να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του, δίνοντάς τους συγχαρητήρια για την εμφάνιση και κάνοντας λόγο για χαρακτήρα.

"Είδα τον Ν'Γκογκ να κάνει πολύ καλή δουλειά όπως και οι Τζέραρντ και Κάουτ. Είχαμε αρκετή ποιότητα στην επίθεση. Μερικές φορές είναι θέμα ακρίβειας.

Το ότι παίξαμε καλά σήμερα και δείξαμε χαρακτήρα μέχρι το τέλος νομίζω ότι είναι θετικό πράγμα. Μπορούσες να δεις την πίστη των παικτών μέχρι το τέλος, πίεζαν και πίεζαν και αυτό είναι το μήνυμα".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ράφα Μπενίτεθ συμπλήρωσε επτά ματς στον πάγκο της Λίβερπουλ χωρίς να έχει καταφέρει να πάρει έστω μία φορά το "τρίποντο" με αντίπαλο τη Μπέρμινχαμ, με τους "μπλε" να είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει νικήσει από τις 29 συνολικά με τις οποίες έχει τεθεί αντιμέτωπος στην Πρέμιερ Λιγκ από το 2004 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: