Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Λαζαρίδης: "Εκλεισε ο κύκλος μου στον Αστέρα"


Ο Λαζαρίδης με αντίπαλο τον Μαντούκα Μετά από 5 χρόνια παρουσίας, αλλά και συμμετοχών σε όλα τα μεγάλα βήματα της ομάδας, από την Γ' Εθνική μέχρι και την Σούπερ Λιγκ, ο Νίκος Λαζαρίδης πήρε την απόφαση να φύγει από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο ίδιος εξήγησε τους λόγους, τόσο στην διοίκηση της ομάδας, όσο και στον κόσμο, μέσω συνέντευξής του στο "arcadiasports.gr".

Αναλυτικά:

Τελικά μένεις ή φεύγεις;

Φεύγω!

Ποιό ήταν το χρονικό των διαπραγματεύσεων με τον Αστέρα;

Η ομάδα με φώναξε πριν από μερικές ημέρες και μου έκανε πρόταση να ανανεώσω το συμβόλαιο μου για ακόμη δύο χρόνια. Την ευχαριστώ για αυτό. Ωστόσο έχω πάρει την απόφαση μου και θα αποχωρήσω από την ομάδα. Δεν είναι θέμα οικονομικό. ’λλωστε ο Αστέρας μου έκανε πρόταση με λίγο αυξημένες αποδοχές. Αποχωρώ για οικογενειακούς λόγους καθώς θέλω να μετακομίσω κοντά στους δικούς μου ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Πώς αντέδρασε η διοίκηση όταν ανακοίνωσες ότι φεύγεις;

Μίλησα με τον κ.Μποροβήλο και του είπα την απόφαση μου. Τη σεβάστηκε απόλυτα ενώ έδειξε κατανόηση για τους λόγους που φεύγω. Η απόφαση ήταν δική μου και της οικογένειάς μου.

Πότε αποχωρείς από την Τρίπολη;

Θα φύγω την Τετάρτη. Εχω ήδη μαζέψει τα πράγματα μου και αναχωρώ οικογενειακά για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Καστοριά και έπειτα θα πάω Χαλκιδική για να ξεκουραστώ.

Τι παίρνεις στις αποσκευές σου ως ανάμνηση από την Τρίπολη;

Ευχαριστώ τον κόσμο Τρίπολης που με αγκάλιασε θερμά. Φεύγω από την πόλη αλλά δε θα αποκοπώ γιατί έχω χτίσει δυνατές φιλίες και σχέσεις. Φεύγω "γεμάτος" από την ομάδα. Ο Αστέρας μου έδειξε εμπιστοσύνη και μου πρόσφερε συγκινήσεις. Αντίστοιχα και εγώ πάντα προσπαθούσα και τα έδινα όλα για την ομάδα. Νοιώθω πλήρης και είναι και αυτός ένας από τους λόγους που αποχωρώ. Θεωρώ ότι όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος. Έτσι και στο ποδόσφαιρο. Ο κύκλος μου στον Αστέρα έκλεισε και πήρα την απόφαση να αποχωρήσω.

Γνωρίζω ότι ομάδες όπως η Ξάνθη και ο ’ρης ενδιαφέρονται για σένα. Πού θα συνεχίσεις την καριέρα σου;

Εχω κάποιες προτάσεις. Θέλω λίγο χρόνο για να σκεφτώ τι θα κάνω. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες. Πιστεύω είναι νωρίς για να πάρω κάποια απόφαση αλλά πρόθεση μου είναι να αγωνιστώ σε ομάδα που πρωταγωνιστεί στη Superleague.

Τι κρατάς πιο έντονα από αυτή τη θητεία;

Αυτό που μου έμεινε πολύ είναι οι μεγάλες νίκες που κάναμε κόντρα σε μεγάλες ομάδες την πρώτη χρονιά. Νικήσαμε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ηταν πολύ έντονες και δυνατές οι στιγμές. Η ομάδα ήταν ακόμα στις αρχές. Αυτές τις νίκες θα τις θυμάμαι για πάντα.

Πώς βλέπεις την επόμενη μέρα του Αστέρα;

Εύχομαι και πιστεύω ότι ο Αστέρας θα πάει καλά. Οι άνθρωποι του γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να πάει καλά η ομάδα την επόμενη περίοδο. Θέλω να βλέπω τον Αστέρα όσο πιο ψηλά γίνεται.

Πώς αντέδρασαν οι φίλοι σου αλλά και οι άνθρωποι που σε αγαπάν πολύ στην Τρίπολη, όταν τους είπες ότι θα φύγεις;

Οι φίλοι μου δεν ήθελαν να φύγω από την ομάδα. Είναι συγκινημένοι και αυτοί όπως και εγώ. Οταν ξαφνικά αποχωρείς από μια οικογένεια είναι έντονα τα συναισθήματα. Μας έχει επηρεάσει όλους αυτός ο "χωρισμός".

Κλείνει ένα κεφάλαιο ζωής για σένα. Τι περιμένεις από εδώ και πέρα στην καριέρα σου;

Θα ήθελα να πάω σε μια ομάδα που να πρωταγωνιστεί και ότι καλύτερο έρθει από εκεί και πέρα είναι καλοδεχούμενο. Μέχρι τέλος του μήνα να έχω αποφασίσει.

Υπάρχει κάτι τελευταίο που νοιώθεις την ανάγκη να πεις προτού φύγεις οριστικά από τον Αστέρα;

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Μπάκο και τον κ.Καϋμενάκη για όλα όσα έζησα αυτά τα 5 χρόνια στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάζονται στον Αστέρα από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Τη διοίκηση και τους συμπαίκτες μου που όλα αυτά τα χρόνια περάσαμε όμορφες στιγμές.

Στον αγωνιστικό τομέα, την Δευτέρα το πρωί πραγματοποιήθηκαν εργομετρικές εξετάσεις στους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, προκειμένου να διαπιστωθεί η καλή φυσική κατάσταση τους. Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί απογευματινή προπόνηση (6 μ.μ.), ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί φιλικό παιχνίδι στην Τρίπολη με αντίπαλο την Ελλάς Ποντίων (5.30 μ.μ.). Την Πέμπτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση (11 π.μ.).

Οι προπονήσεις της ομάδας θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα 17 Μαΐου, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο την προσεχή Παρασκευή 14 Μαΐου (7 μ.μ.).

Οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στην Τρίπολη στις 29 Ιουνίου και η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας εν όψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου θα γίνει το πρωί (8.00 π.μ.) της 30ης Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: