Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Γιαννάκης: "Λάθος ξεκίνημα"

http://www.sport24.gr/ast/cov/gi/giannakisbarca_b.jpg
Ο Γιαννάκης περίμενε από τους παίκτες του να κάνουν καλύτερο ξεκίνημα στον τελικό και να προβάλουν μεγαλύτερη αντίσταση στην Μπαρτσελόνα αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη.
Κι αυτό το αναγνώρισε ο ίδιος ο προπονητής του, στις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου: "Προσπαθήσαμε, αλλά μας έλειπε η ενέργεια. Η Μπαρτσελόνα είχε πολύ μεγάλο ποσοστό ευστοχίας και ήταν αδύνατο να την πλησιάσουμε περισσότερο, έτσι όπως παίζαμε. Δώσαμε εύκολες λύσεις, γιατί δεν ελέγχαμε την ισορροπία μας, με αποτέλεσμα να δεχθούμε λέι-απ" είπε ο "ερυθρόλευκος" κόουτς για να προσθέσει:

Όταν πλησιάσαμε, δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να μείνουμε περισσότερο μέσα στο παιχνίδι, χάσαμε δυο-τρία ριμπάουντ και η αντίπαλός μας ξέφυγε και πάλι. Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, σαφώς και μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά πρέπει να πω ότι η Μπαρτσελόνα, που χτίζεται εδώ κι έξι χρόνια για να πάρει την Ευρωλίγκα, έπαιξε σπουδαία. Άξιζε να νικήσει, της δίνω συγχαρητήρια αν και νομίζω ότι η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα
".

Ο τρόπος, πάντως, με τον οποίο μπήκε ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να έδειχνε … βιασύνη, ή και άγνοια κινδύνου. Ο Γιαννάκης συμφώνησε: "Κάποια σουτ χωρίς ισορροπία, έδωσε ευκαιρία στη Μπαρτσελόνα να φεύγει στο τρανζίσιον. Δεν θέλω ποτέ, εδώ και δυο χρόνια, να εκβιάζουμε τα τελειώματά μας. Συμβαίνει, όμως, καμιά φορά, γιατί οι παίκτες θέλουν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω".

Για τον εκνευρισμό στο τέλος, από τον Κλέιζα , σχολίασε: "Όλοι οι παίκτες μάχονται και προσπαθούν. Ο Κλέιζα χρεώθηκε με υπερβολική τεχνική ποινή. Μάλλον ήταν πολύ αυστηρός ο διαιτητής".

Για τον Τεόντοσιτς αλλά και τα σφυρίγματα των ρέφερι ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" σημείωσε: "Φυσιολογικά, ένα παιδί που περνάει δυο βράδια με γαστρεντερίτιδα δεν είχε την ενέργεια που θέλαμε. Κάποια σφυρίγματα, σίγουρα, έγιναν νευρικά. Αυτό όμως έγινε. Πρέπει να το διαχειριστείς. Οπωσδήποτε, όμως, όταν σε μια επίθεση τρως εφτά πόντους δεν είναι τόσο φυσιολογικό και δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις".

Και η εκτίμηση για τη συνολική πορεία : "Φτάσαμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Μας δίνει κάτι παραπάνω. Σήμερα παίξαμε με μια ομάδα που χτίζεται εδώ και έξι χρόνια. Είμαστε βελτιωμένοι, σε σχέση με πέρσι. Εδώ ήρθαμε για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Αν είμαστε καλύτεροι στη σκέψη με τον τρόπο που τρέχουμε θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Σαφώς είμαστε βελτιωμένοι σε αυτό τον τομέα, θα πρέπει ωστόσο να κάνουμε ένα βήμα ακόμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: