Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μαραντόνα: "Έξι χρόνια χωρίς ναρκωτικά"!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα συνηθίζει να βγάζει ειδήσεις κάθε φορά που εκτίθεται στην κάμερα και η παρουσία του ως guest καλεσμένου σε τηλεοπτική εκπομπή της πατρίδας του το βράδυ της Κυριακής δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα...

Απέναντι στη δημοφιλή παρουσιάστρια Σουσάνα Χιμένες, ο άλλοτε "Πίμπε Ντ'Όρο" αποκάλυψε πως έχει να κάνει χρήση ναρκωτικών έξι ολόκληρα χρόνια και ότι η κόρη του Ντάλμα τον τράβηξε ουσιαστικά από το χείλος του γκρεμού που είχε βρεθεί, όμως δεν περιορίστηκε μόνο σε εξομολογήσεις αναφορικά με τη ζωή του.

Μεταξύ των θεμάτων στα οποία στάθηκε ιδιαίτερα ήταν η Εθνική Αργεντινής και η νέα αύρα που έχει έρθει στην "αλμπισελέστε" μετά τη φιλική νίκη επί της Γερμανίας, οι αντίπαλοί της στα τελικά του Μουντιάλ (Ελλάδα, Νιγηρία και Νότια Κορέα στον όμιλό της), οι παίκτες που θα επιλέξει για τη Νότια Αφρική αλλά και ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή και επίδοξος διάδοχός του, Λιονέλ Μέσι.

"Δεν παίρνω ναρκωτικά εδώ και έξι χρόνια. Δέκα ημέρες πριν, γιόρτασα τη συμπλήρωση έξι χρόνων χωρίς τη χρήση ναρκωτικών. Και τα κατάφερα χάρη στις κόρες μου Ντάλμα και Τζανίνα, χωρίς αυτές δεν θα τα είχα καταφέρει. Ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Το κλικ μέσα μου έγινε όταν βγήκα από την κλινική απεξάρτησης. Η Ντάλμα μου διηγήθηκε ότι, ενώ νοσηλευόμουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας η Τζανίνα με τραβούσε από τις πυτζάμες.

Μου ζητούσε να κρατηθώ στη ζωή για εκείνη, μου έλεγε ότι ήμουν ο πατέρας της και με είχε ανάγκη", διηγήθηκε συγκινημένος ο Μαραντόνα ξαναφέρνοντας στη μνήμη του τις δραματικές προσωπικές του στιγμές το 2004, για να συμπληρώσει:

"Εάν πρέπει να μετανιώνω για κάτι, μετανιώνω για το γεγονό ότι δεν ήμουν κοντά στη σύζυγό μου Κλαούντια. Εκείνη ήταν η μητέρα και ο πατέρας για τις κόρες μου".

Όσον αφορά στο κεφάλαιο "Εθνική Αργεντινής" ενόψει της παρουσίας της εθνικής ομάδας της χώρας του στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτό το καλοκαίρι, ο Μαραντόνα δήλωσε μεταξύ άλλων: "Το ματς με τη Γερμανία στις 3 Μαρτίου άλλάξε πολλά πράγματα, από τότε όλοι κατάλαβαν ποιοι είμαστε. Ο κόσμος ξέρει ότι δεν μπορείς να υποτιμήσεις τους Αργεντινούς.

Χαίρομαι που είχε αυτή την τρομερή άνοδο ο Μέσι και ελπίζω να με ξεπεράσει. Για την αποστολή μπορώ να πω ότι είναι δύσκολο να επιλέξεις 23 παίκτες επειδή ο καθένας παίζει πολύ καλά. Η λίστα με τους 30 θα ανακοινωθεί την Τρίτη.

Είναι όντως δύσκολο για έναν παίκτη να μένει εκτός λίστας καθώς ο παίκτης περιμένει πάντα να συμπεριληφθεί στην αποστολή. Εγώ έκλαψα το 1978.

Οι Νιγηριανοί είναι σπουδαίοι παίκτες. Αν θα είναι εύκολα τα πράγματα στον όμιλο; Οι αντίπαλοι στον όμιλο στο Μουντιάλ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, σαν να παίζουν για τη ζωή τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: