Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

«Η UEFA να φύγει από τη FIFA»

Ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας Ράιναλντ Ράουμπαλ τόνισε ότι αν δεν πέσει φως στο πόρισμα για τη διαφθορά στη FIFA μίας από τις επιλογές είναι η απόσχιση της UEFA.
Η FIFA αποφάσισε να μην δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα του δικηγόρου Γκαρσία σχετικά με τις υποψίες διαφθοράς για την ανάθεση των Μουντιάλ σε Ρωσία (2018) και Κατάρ (2022), ενώ αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για περαιτέρω έρευνα.
Πριν το ματς της Γερμανίας με το Γιβλαρτάρ, όμως, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της πρώτης Ράιναλτ Ράουμπαλ αποκάλυψε ότι μία από τις επιλογές σε περίπτωση που δεν πέσει φως στην υπόθεση είναι η UEFA και τα 54 μέλη της να φύγουν από τη FIFA.
«Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν ένα επικοινωνιακό φιάσκο και έχει ταρακουνήσει τα θεμέλια της FIFA με έναν τρόπο που δεν έχω ξαναδεί. Έτσι, δύο πράγματα πρέπει να γίνουν. Όχι μόνο να δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Ηθικής, αλλά επίσης και η αναφορά του κ. Γκαρσία, ώστε να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Αν αυτά δε δημοσιοποιηθούν, τότε η FIFA θα χάσει την αξιοπιστία της.
Αν δεν συμβούν τα παραπάνω και η κρίση συνεχιστεί, τότε θα πρέπει να δούμε αν όντως βρισκόμαστε σε καλά χέρια. Μία επιλογή που θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά είναι η απόσχιση της UEFA από τη FIFA», είπε στο Kicker ο Γερμανός παράγοντας.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: