Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ένας... Ζλάταν δεν φτάνει!!

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επέστρεψε με γκολ απ’ τον τραυματισμό του, όμως η Σουηδία δεν κατάφερε να πανηγυρίσει, μένοντας στο 1-1 με το Μαυροβούνιο στην 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου των προκριματικών.

Ένας... Ζλάταν δεν φτάνει!
Οι Σουηδοί χάρηκαν με την επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο ματς με το Μαυροβούνιο. Όμως ο επιθετικός της Παρί δεν ήταν… αρκετός για να πανηγυρίσουν τη νίκη, με τους γηπεδούχους να κάνουν το 1-1 στο 80΄στην τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών για το Euro 2016.

Η Σουηδία πήρε από νωρίς τα ηνία στο σκορ, με τον Ιμπραΐμοβιτς να βρίσκει δίχτυα -με την επιστροφή του από τραυματισμό στον Αχίλλειο- μόλις στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από ασίστ του Τζίμι Ντουρμάζ. Η ομάδα του Έρικ Χαμρέν διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ και στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, με τον Ιμπραΐμοβιτς και πάλι να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στο 73’, ενώ στο 77’ ο Μπάσα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το Μαυροβούνιο.
Στο 80’ όμως, ο Γιόβετις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι -που κέρδισε μετά από ανατροπή του Ζένγκιν- έβαλε φωτιά στο ματς, με τις δύο ομάδες να παίρνουν τελικά από έναν βαθμό.

Παρόλα αυτά, η Σουηδία πέρασε στη δεύτερη θέση -αφού έστω με τον βαθμό κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Ρωσίας απ’ την Αυστρία- ενώ το Μαυροβούνιο ισοβαθμεί με τους Ρώσους στην τρίτη θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αυστρία-Ρωσία 1-0
(73' Οκοτιέ)

Μολδαβία-Λιχτενστάιν 0-1
(74' Μπουργκμάιγερ)

Μαυροβούνιο-Σουηδία 1-1
(80' Γιόβετιτς - 9' Ιμπραΐμοβιτς)

Βαθμολογία

Αυστρία 10 (5-2)
Σουηδία 6 (5-3)
Ρωσία 5 (6-3)
Μαυροβούνιο 5 (3-2)
Λιχτενστάιν 1 (1-6)
Μολδαβία 1 (2-6)

Επόμενη αγωνιστική (27 Μαρτίου 2015)
Λιχτενστάιν-Αυστρία (21:45)
Μολδαβία-Σουηδία (21:45)
Μαυροβούνιο-Ρωσία (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: