Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Θρύλος Φέντερερ!!

Τι έκανε πάλι ο...Θεός! Βρέθηκε να χάνει, βρέθηκε να σώζει 4 match point, αλλά γι’ αυτό είναι ο Φέντερερ! Για να νικάει τον Βαβρίνκα και να παίζει για τον τίτλο του World Tour Finals με τον Τζόκοβιτς.

Θρύλος Φέντερερ!
Τι κι αν έχανε; Τι κι αν ο Βαβρίνκα σέρβιρε για το ματς; Ο King Roger... δεν χαμπάριασε τίποτα, έσωσε τρία match point αρχικά και κατακτώντας το tie break στο τρίτο σετ (σώζοντας εκ νέου match point του αντιπάλου του), προκρίθηκε στον τελικό του ATP World Tour Finals του Λονδίνου!

Έτσι, μετά από μια συγκλονιστική μάχη 2 ωρών και 48 λεπτών (στο καλύτερο παιχνίδι μέχρι τώρα του τουρνουά), ο βασιλιάς έκανε την ανατροπή και με 2-1 σετ (4-6, 7-5, 7-6) θα διεκδικήσει την Κυριακή (22:00) τον έβδομο τίτλο του στην τελευταία διοργάνωση για το 2014. Εκεί όπου απέναντί του θα βρει τον εξίσου φορμαρισμένο και νούμερο ένα στον κόσμο για φέτος, Νόβακ Τζόκοβιτς που στα τρία σετ νωρίτερα είχε ρίξει στον καναβάτσο τον Κέι Νισικόρι και θέλει να κάνει το three-peat!

Στον ελβετικό εμφύλιο, ο Σταν μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είναι αλήθεια πως κατέκτησε το πρώτο σετ με σχετική ευκολία (προηγήθηκε ακόμα και με διπλό μπρέικ). Στο δεύτερο έδειξε να ‘χει το μομέντουμ, να αντέχει στην πίεση του συμπατριώτη του, αλλά όταν κλήθηκε να σερβίρει για να το στείλει στο tie break, τα ‘κανε μούσκεμα και ο Ρότζερ δεν του χαρίστηκε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με το καλημέρα στο τρίτο, ο Βαβρίνκα μπήκε σε θέση οδηγού. Και έδειχνε πως... άνετα θα πάει για τη νίκη. Όπως και πριν όμως, όταν κλήθηκε να σερβίρει για τη νίκη αυτή την φορά... λύγισε. Είχε τρεις ευκαιρίες για να πανηγυρίσει, αλλά το νούμερο δύο στον κόσμο δεν του το επέτρεψε και του έκανε μπρέικ (5-5 γκέιμ)!

Κι αφού στη συνέχεια ο Φέντερερ χρειάστηκε να σώσει μπρέικ πόιντ για να μείνει ζωντανός, το ματς οδηγήθηκε στην τελική ρώσικη ρουλέτα. Με τον Σταν να ‘χει και τέταρτο match point, αλλά τον μεγάλο Ελβετό να πετυχαίνει δύο σπουδαίες εμπνεύσεις στο net και αποδεικνύοντας ξανά το μεγαλείο του, να παίρνει μεγαλειώδη πρόκριση!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: