Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ήθελε να σταματήσει το ποδόσφαιρο ο Ρούνεϊ!!

Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποκάλυψε πως είχε σκεφτεί να παρατήσει το ποδόσφαιρο, ποιος του άλλαξε γνώμη και με τι θα ασχολιόταν αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής.
Όλα συνέβησαν όταν ο Άγγλος φορ ήταν 14 χρονών και ξαφνικά το ποδόσφαιρο άρχισε να γίνεται αρκετά πολύπλοκο για τον ίδιο. Τότε αντιλήφθηκε πως το παιχνίδι δεν είναι μόνο γκολ, σουτ και διασκέδαση, αλλά και τακτική με αφομοίωση συστημάτων και συγκεκριμένων λειτουργιών μέσα στο γήπεδο.
«Απολάμβανα το ποδόσφαιρο μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τότε σταμάτησα να το απολαμβάνω. Σε αυτή την ηλικία θέλεις μόνο να παίζεις ποδόσφαιρο. Εκείνη την περίοδο, όμως, άρχισαν να μας λένε τι πράγματα πρέπει να κάνει ο καθένας στο γήπεδο και τις τακτικές που πρέπει να ακολουθήσει. Ένιωσα ότι ήταν υπερβολικά δύσκολο για μένα και ναι, θυμάμαι ότι μόλις γύρισα σπίτι είπα στον πατέρα μου ότι δεν ήθελα να ξαναπάω», παραδέχθηκε ο Ρούνεϊ, που απόψε (15/11) συμπληρώνει 100 συμμετοχές με το εθνόσημο.
Για να συμπληρώσει: «Ο πατέρας μου αναστατώθηκε με αυτό. Αυτός που με έκανε να συνεχίσω ήταν ο προπονητής μου, Κόλιν Χάρβεϊ. Έκατσε, μου μίλησε και με έκανε να αγαπήσω ξανά το ποδόσφαιρο. Μου είπε ότι είχε συναντήσει πολλούς νέους παίκτες στην καριέρα του, αλλά όχι με το ταλέντο μου. Μου είπε ότι αν σταματούσα, θα έκανα λάθος και ότι θα βρισκόταν πάντα μαζί μου να με βοηθάει και να με στηρίζει. Μάλιστα μου είχε πει πως εάν συνέχιζα να δουλεύω, θα ανέβαινα στην πρώτη ομάδα πολύ γρήγορα. Ήταν προπονητής της Έβερτον και ήξερε τα πράγματα πως λειτουργούν. Ευτυχώς τον άκουσα».
Σε περίπτωση που σταματούσε το ποδόσφαιρο, με τι θα ασχολιόταν: «Θα δοκίμαζα να κάνω καριέρα στην πυγμαχία. Είναι δύσκολο άθλημα και δεν θα είχα καταφέρει πολλά πράγματα. Έπαιζα, αλλά το άφησα και επικεντρώθηκα 100% στο ποδόσφαιρο. Από τότε η πρόοδος μου ήταν συνεχής».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: