Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ο Γιαν Βερτόνχεν στο FourFourTwo!!

Ο Γιαν Βερτόνχεν μίλησε αποκλειστικά στο FourFourTwo για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τότεναμ και τις λύσεις. Ο Γιαν Βερτόνχεν εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αναλυτική προσέγγιση του Μαουρίσιο Ποκετίνο θα αποδώσει καρπούς στην Τότεναμ. Ο Αργεντίνος διαδέχθηκε τον Τιμ Σέργουντ το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας κάνει εκπληκτική δουλειά στη Σαουθάμπτον, οδηγώντας την στην 8η θέση με ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο.
Οι μέθοδοί του, ωστόσο, δεν έχουν ακόμα αφομοιωθεί από τους παίκτες του στην Τότεναμ, με τα σπιρούνια να έχουν 4 ήττες στα 5 τελευταία ματς εντός έδρας στο πρωτάθλημα. Ο Χουάντε Ράμος είχε απολυθεί το 2008 μετά από ανάλογο σερί. Στο τελευταίο ματς της Τότεναμ εντός έδρας ακούστηκαν για πρώτη φορά αποδοκιμασίες και ο Ποκετίνο παραδέχθηκε ότι «θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία», πριν το επόμενο παιχνίδι με την Χαλ μετά τη διακοπή.
«Δεν έχουμε πάρει το μήνυμα», σχολίασε ο Αντεμπαγιόρ μετά τη νέα ήττα από την Στόουκ. Ο Βερτόνχεν, όμως, που δεν έπαιξε με τους Πότερς, πιστεύει ότι η Τότεναμ θα βελτιωθεί, αν ο Λίβι δώσει σε όλους χρόνο.
«Ο Ποκετίνο λατρεύει να αναλύει τα πάντα στην παραμικρή λεπτομέρεια και στο τέλος θα επωφεληθούμε από αυτό. Λατρεύει να συζητάει μαζί μας και νομίζω ότι μας κάνει καλό. Προσπαθούμε να παίξουμε παιχνίδι κατοχής από την άμυνα, πρεσάρουμε περισσότερο και χρειαζόμαστε χρόνο να προσαρμοστούμε στο καινούριο σύστημα. Έχουμε πολλούς παίκτες και ο καθένας χρειάζεται το χρόνο του», μας είπε ο Βέλγος αμυντικός.
Ο Βερτόνχεν πιστεύει ότι η Τότεναμ έχει την ποιότητα να τερματίσει στην 4άδα. Με τις Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, οι Λονδρέζοι είναι μόλις στο -4 από την 4η θέση. Και ο Βέλγος διεθνής πιστεύει ότι αν εξαιρέσουμε τις Τσέλσι και Σαουθάμπτον, όλοι οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα.
«Αν αφήσουμε στην άκρη την Τσέλσι και αυτή τη στιγμή τη Σαουθάμπτον, δεν βλέπω καμία άλλη ομάδα να μπορεί να κάνει σερί 5 νικών. Έτσι, έχουμε ακόμα περιθώριο. Η Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ και η Έβερτον είναι όλες κοντά. Πιθανότατα μόνο η Τσέλσι να είναι πολύ δυνατή για εμάς. Υπάρχουν πολλά ματς ακόμα και η 4η θέση είναι πιθανή», είπε στο FourFourTwo.
Στα εκτός έδρας ματς τα σπιρούνια τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα, έχοντας χάσει μόλις μία φορά (από τη Σίτι), ενώ έχουν πάρει και βαθμό από την Άρσεναλ. Ο Βερτόνχεν πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στην πολύ αμυντική προσέγγιση, που έχουν οι αντίπαλοι στο White Hart Lane.
«Νομίζω ότι η Τότεναμ είναι από τη φύση της επιθετική ομάδα. Στα εντός έδρας ματς, οι αντίπαλοι παίζουν πολύ αμυντικά και αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες απέναντι σε ομάδες, που παίζουν στην αντεπίθεση. Εκτός έδρας πρώτο μας μέλημα είναι να επιτεθούμε, κάτι που μας ταιριάζει περισσότερο, όταν και ο αντίπαλος προσπαθεί να παίξει και όχι να καταστρέψει το παιχνίδι. Οι οπαδοί περιμένουν πολλά από εμάς, κάτι που είναι φυσιολογικό, καθώς έχουμε πολλούς παίκτες με εμπειρία. Έτσι, περιμένουν συγκεκριμένους βαθμούς και γκολ στη σεζόν. Κάποιες φορές αυτή η πίεση μας επηρεάζει με την καλή έννοια και πάντα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αν και κάποιες φορές δεν φαίνεται έτσι!», σχολίασε ο Βέλγος.
ADVERTISEMENT
«Μετά το ματς με τη Νιούκαστλ κάποιος με ρώτησε τι είναι αυτό που μας λείπει. Κάποιες φορές χρειάζεσαι και λίγη τύχη, για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Είχαμε τύχη στο ματς με την Άστον Βίλα με την αποβολή του Κριστιάν Μπεντέκε. Οι αποφάσεις ήταν με το μέρος μας και ήμασταν τυχεροί με το γκολ-φάουλ του Κέιν. Κάποιες φορές χρειάζεσαι την τύχη, προκειμένου να αλλάξεις τα πράγματα και ελπίζουμε ότι έτσι θα γίνει», ολοκλήρωσε ο Βερτόνχεν.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: