Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Οι μικροί ήρωες μιας μεγάλης ομάδας...!!

Οι μικροί ήρωες μιας μεγάλης ομάδας...
Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Κώστας Παπανικολάου έβαλαν τα μεγάλα τρίποντα, αλλά για να φτάσει ο Ολυμπιακός σε αυτό το σημείο, χρειάστηκε να κάνουν τη... βρώμικη δουλειά ο Δημήτρης Μαυροειδής και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Μαζί με το μόνιμο μαχητή Κάιλ Χάινς.
Τα φώτα πάντα πέφτουν στους σκόρερς και ο Σπανούλης με τον Παπανικολάου είχαν μαζί 10 στα 14 τρίποντα. Ο αρχηγός είχε 5 στα 8, ο 22χρονος φόργουορντ είχε 5 στα 6. Οι δύο τους "καθάρισαν" το παιχνίδι, έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στους ερυθρόλευκους.
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Μέχρι τότε όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε βρει ρυθμό. Και για να κρατάει χαμηλά την Αρμάνι, έπρεπε οι ρολίστες να κάνουν την κατάλληλη δουλειά. Εντάξει, οι Ιταλοί έχουν τα... χάλια τους, δεν έχουν αρχή και τέλος, αλλά βοήθησε και η άμυνα των ερυθρολεύκων να φανερωθούν οι αδυναμίες τους. Ο Μάντζαρης έκανε δύσκολη τη ζωή του Λάγκφορντ, οργάνωσε σωστά, έκλεψε, μοίρασε. Ο δε Μαυροειδής, ήταν η... μεταγραφή που περίμενε ο κόσμος του Ολυμπιακού να δει. Οσο υπήρχε ο Ντόρσεϊ, δεν είχε ευκαιρίες ο Ελληνας σέντερ. Στο Μιλάνο ήταν βασικός, είχε 13 πόντους και 7 ριμπάουντ. Τον Πάουελ περίμεναν να δουν οι περισσότεροι, ο Μαυροειδής έκανε τη διαφορά μέσα στη ρακέτα. Μαζί φυσικά με τον μαχητή Χάινς.

Οι τρεις μικροί ήρωες έβαλαν τις βάσεις και οι άλλοι δύο ολοκλήρωσαν τη δουλειά. Και μόνο έτσι μπορεί ο Ολυμπιακός να φτάσει και πάλι στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οταν όλοι θα έχουν τους ρόλους τους στο παιχνίδι. Δεν γίνεται όλοι να σκοράρουν, υπάρχει η άμυνα και τα ριμπάουντ. Και ο Μάντζαρης, ο Μαυροειδής και ο Χάινς έδειξαν το δρόμο.

Οχι ότι ο Ολυμπιακός έχει φτάσει εκεί που θέλει. Εχει πολλά κενά διαστήματα, υπάρχουν στιγμές που δεν παίζει σωστά. Είναι βιαστικός, κάνει χαζά λάθη. Ομως είναι λογικό να μην βρίσκεται τούτη την  περίοδο στην ιδανική κατάσταση. Καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν το έχει καταφέρει... Τούτη την περίοδο μετρούν τα αποτελέσματα και ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο βήμα πρόκρισης. Εχει, λοιπόν, όλο τον καιρό να βελτιωθεί και να παίξει και σπουδαίο μπάσκετ. Αρκεί να μην έχει άλλες απώλειες στο ΣΕΦ.
πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: