Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Το μόνο του κέρδος, ένας περίπατος μαζί της!!

Το μόνο του κέρδος, ένας περίπατος μαζί της!
Κι όμως! Ο Σόιμπλε είπε καθαρά αυτά που σιγοψιθύριζαν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Η δόση των 31,2 δις θα καθυστερήσει αν τελικά δοθεί. Διότι τίθεται και τέτοιο θέμα.
Γράφει ο Γιώργος Χελάκης
Οι εταίροι ειδοποιούν τώρα πως δεν μπορούν να «εκταμιεύσουν» αν δεν πειστούν πρώτα ότι το ελληνικό χρέος είναι διαχειρίσιμο. Ολα όσα σιγοψιθύριζαν τα είπαν φωναχτά μόλις η τρικομματική κυβέρνηση πέρασε από τη Βουλή με την ψυχή στο στόμα το νέο εξοντωτικό πακέτο μέτρων. Και να ήθελαν να τον εξευτελίσουν πιο αποτελεσματικό τρόπο δεν θα έβρισκαν.

Ο κ. Σαμαράς μένει πολιτικά εκτεθειμένος από τις δηλώσεις Σόιμπλε. Πιάνεται στον ύπνο. Εχει εταίρους και ομολόγους που τον γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους. Του χαρίζουν απλώς μια βόλτα έξω από τον Εθνικό Κήπο για να πάρουν το "ναι" σε μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία και μετά τον παραδίδουν στην κοινή χλεύη. Αυτή είναι η ηπιότερη εκδοχή για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η άλλη είναι να ήξερε τις προθέσεις των Ευρωπαίων και ως συνεργός να εξαπατούσε τον ελληνικό λαό. Τι έχει να πει άραγε μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε στους "ναρκομανείς" που ήταν σίγουροι πως μετά τα 153 "ναι" θα έπαιρναν τη δόση; Πως θα δικαιολογήσει την εξαπάτηση όταν διαβεβαίωνε τη Βουλή πως η ψήφιση των μέτρων σήμαινε αυτόματα και εκταμίευση της δόσης. Οι Γερμανοί "φίλοι μας" δεν ικανοποιήθηκαν από την ψήφιση των μέτρων. Η καγκελάριος Μέρκελ την ώρα που γινόταν η ψηφοφορία στη Βουλή εξέφραζε τη δυσφορία της για τους διαδηλωτές που «δεν καταλαβαίνουν». Ζητούσε χωρίς περιστροφές να πέσει κι άλλο το μισθολογικό κόστος. Διέψευδε τον αφελή Φώτη Κουβέλη που έλεγε ότι τα εργασιακά δεν έχουν σχέση με την περίφημη δημοσιονομική προσαρμογή.

Μα το θέμα δεν είναι η δημοσιονομική προσαρμογή. Κανείς στην Ευρώπη δεν πιστεύει ότι θα αποπληρώσουμε το χρέος. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει μήνες τώρα που το λέει πεντακάθαρα. Ζητεί μάλιστα να γίνει εδώ και τώρα το νέο κούρεμα του για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση. Τα στελέχη του ξέρουν καλά και το ομολογούν ότι τα απανωτά προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζουν στην Ελλάδα εκτροχιάζουν τους προϋπολογισμούς γιατί μειώνουν δραματικά τα δημόσια έσοδα και κατά συνέπεια εκτινάσσουν το χρέος. Νέο κούρεμα λοιπόν. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό η Γερμανία θα "στραγγίξει" τον ελληνικό λαό. Θα τους μετατρέψει όλους σε φτηνό εργατικό δυναμικό που θα μπει στη δούλεψη των "επενδυτών" χωρίς δικαιώματα και χωρίς απαιτήσεις. Μια χώρα και ένας λαός σε συνθήκες ομηρίας. Οικονομικής και πολιτικής κατοχής. Για να γίνει αυτό χρειαζόταν μια πρόθυμη κυβέρνηση. Που να εκβιάζεται από τους εταίρους και να εκβιάζει τους πολίτες.

Ο Αντώνης Σαμαράς που ξεκίνησε από το βροντερό "όχι" στο πρώτο μνημόνιο κατέληξε στα σκαλιά της καγκελαρίας να δηλώνει «ουδείς αναμάρτητος». Εκανε δήλωση μετάνοιας στην αυτή της Μέρκελ και αξιώθηκε έναν περίπατο μαζί της. Μόνο αυτό με κάποιους φιλόφρονες λόγους για τον μεταμελημένο. Ύστερα ήρθε ο Σόιμπλε...



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: