Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Γιορτή του μπάσκετ για τη Θεσσαλονίκη!!

Η Θεσσαλονίκη φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της και για το λόγο αυτό το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος θα διοργανώσουν ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι στις 28 Νοεμβρίου στο Αλεξάνδρειο, το οποίο θα έχει λάμψη από το ένδοξο παρελθόν με ονόματα που κόσμησαν το ελληνικό μπάσκετ από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη! Η τιμή θα είναι 5 ευρώ και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο Φίλων Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες «Άγιος Δημήτριος, πρώην ΚΕΠΕΚ Αγίου Δημητρίου.

Χθες, έγινε η επίσημη παρουσίαση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και όπως ομολόγησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, «επρόκειτο για μια ιδέα του Στέλιου Συμεωνίδη». Παρόντες ήταν επίσης στο πάνελ ο Γιώργος Ηλιάδης, πρώτος αντιπρόεδρος και ο Κλεόβουλος Θεοτόκης, δεύτερος αντιπρόεδρος.

Στο πάνελ βρέθηκαν τρία μέλη του δ. σ. του Επιμελητηρίου, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, αλλά και ο Στέλιος Συμεωνίδης τόσο με την ιδιότητα του μέλους του δ. σ. του ΕΕΘ, αλλά και ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι είναι βέβαιη η παρουσία των: Ρόι Τάρπλεϊ, Ντέιβιντ Ινγκραμ, Κεν Μπάρλοου, Ντέιβιντ Ρίβερς, Ρολάντο Μπλάκμαν, Μπίλι Βάρνερ, Μάικ Τζόουνς, Αντόνιο Μοράλες, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Μάριο Μπόνι, Λευτέρης Σούμποτιτς, Πέτζα Στογιάκοβιτς, Στιβ Μπάκναλ, Ντόρον Τζάμσι, Γιώργου Σιγάλα, Γιώργου Μπαλογιάννη, Ευθύμη Ρεντζιά, Νίκου Μπουντούρη, Μπάνε Πρέλεβιτς, Παναγιώτη Λιαδέλη, Νίκου Φιλίππου, Βασίλη Λυπηρίδη, Λευτέρη Κακιούση, Δημήτρη Παπαδόπουλου, Χρήστου Τσέκου, Χρήστου Κωνσταντινίδης. Ντούσαν Ιβκοβιτς-Σβι Σερφ θα κοουτσάρουν την ομάδα των ξένων, αλλά και οι Γιάννης Ιωαννίδης-Γιάννης Σφαιρόπουλος οι οποίοι θα κατευθύνουν την ομάδα των Ελλήνων.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Μιχάλης Ζορπίδης ο οποίος είπε. «Εμείς βοηθηθήκαμε ως επαγγελματίες από αυτές τις ομάδες μπάσκετ και κατ? επέκταση από τους αθλητές. Θα τιμηθούν άνθρωποι που πρόσφεραν σε αυτό το άθλημα. Εξάλλου εξαιτίας αυτού του αθλήματος, τη Θεσσαλονίκη την έμαθε όλος ο κόσμος. Είτε μικρά μαγαζιά είτε επιχειρήσεις, όλοι είχαμε όφελος από εκείνη τη πορεία των ομάδων, γιατί τότε ήμασταν δυνατοί. Η Θεσσαλονίκη έγινε γνωστή από το μπάσκετ. Σας πληροφορώ ότι σε αρκετά μέρη της Ευρώπης, τη Θεσσαλονίκη τη γνωρίζουν από το μπάσκετ και μπορεί να μην ξέρουν τη γεωγραφική θέση της. Μακάρι να ταρακουνηθούν κάποιοι και να γίνουν και πάλι (αγωνιστικά) μεγάλες αυτή η ομάδα. Δεν μπορεί η Αθήνα να πήρε τα σκήπτρα», είπε και ρωτήθηκε για την απουσία των μεγάλων επιχειρηματιών από το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. «Αν αυτή τη στιγμή μειωθεί η κρίση, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα ασχοληθούν με το μπάσκετ. Τώρα μένουν απαθείς, λόγω της κρίσης».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης: «Εδώ και τρία χρόνια κάναμε διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και τιμήσαμε ανθρώπους που έχουν εμπλακεί με το μπάσκετ. Θέλαμε να κάνουμε έναν αγώνα, ένα μεγάλο γεγονός στη Θεσσαλονίκη. Σαν σύλλογος βετεράνων, θα τιμήσουμε τρεις ανθρώπους που μάτωσαν για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και αναφέρομαι στους κ. κ Βεζυρτζή, Χαίτογλου και Μιχαηλίδη». Ρωτήθηκε για ενδεχόμενη παρουσία του Νίκου Γκάλη, τονίζοντας ότι «είμαστε σε συνεννόηση μαζί του για να έρθει, όχι για να παίξει. Γι? αυτό εξάλλου αποταθήκαμε και σε παίκτες που πέρα από αντίπαλοι του Γκάλη ήταν και φίλοι του, όπως ο Τζάμσι, ο Ντακουρί»

Ο Στέλιος Συμεωνίδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα διαιτητεύσει τον αγώνα. «Να ξέρετε καταρχήν ότι προσπαθούμε να φέρουμε ένα μεγάλο όνομα του παγκοσμίου μπάσκετ. Η Θεσσαλονίκη έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη μέσα από το μπάσκετ. Ετσι η πόλη έγινε ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας. Δεν θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας δίχως τη βοήθεια του επαγγελματικού επιμελητηρίου. Θα έχουμε όλοι μια ευκαιρία να θυμηθούμε κάποιες καλές εποχές οι οποίες – δυστυχώς για τη σημερινή εποχή – δεν άφησαν παρακαταθήκη».

Για το φιλικό μίλησε και η πρόεδρος του φιλανθρωπικού Ιδρύματος που θα λάβει τη βοήθεια κ.Χυτίρογλου, η οποία ευχαρίστησε άπαντες για την συνεισφορά τους.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρά το γεγονός ότι δέχθηκε κρούση από τον Χρήστο Κωνσταντίνιδη και το Στέλιο Συμεωνίδη μέσω της προσώπο της αντιδημάρχου Πολιτισμού Κ.Μαρίας Πασχαλίδου δεν έχει σταθεί μέχρι τώρα αρωγός για μία εκδήλωση που πάνω από όλα θα προβάλλει τη Θεσσαλονίκη στα 100 χρόνια της.
Χορηγός επικοινωνίας θα είναι το METROSPORT και το «ΑΘΛΗΤΙΚΟ METROPOLIS». Τηλεοπτικά θα μεταδοθεί από την ΕΤ-3. Αρχικά τα μπει σταντ για τα εισιτήρια στην Αριστοτέλους και παράλληλα θα γίνεται διάθεση από το Αλεξάνδρειο.



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: