Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ολυμπιακού…μετάλλαξη!!

Ολυμπιακού…μετάλλαξη
Ο πρωταθλητής Ευρώπης αγνοούταν εδώ και τέσσερις αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, αλλά εμφανίστηκε στο πιο κρίσιμο σημείο. Φορώντας τα…καλά του στη Μέκκα της ιταλικής μόδας το Μιλάνο, πήρε μία πολύτιμη νίκη ουσίας και ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας και ατενίζει το μέλλον, ή αλλιώς το Top-16 με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Οι τρεις σερί κάκιστες εμφανίσεις με Εφές, Ζαλγκίρις και Τσεντεβίτα και η σημασία του ματς, έβαλαν για τα καλά τους παίκτες του Ολυμπιακού στην…πρίζα ή αν θέλετε στο σωστό δρόμο.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Δεν θα βιαστώ να τον χαρακτηρίσω ίδιο με τον περυσινό, καθώς μία νίκη μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά και τίποτα, όμως αν μη τι άλλο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα φώναξαν δυνατά «παρών» στην Ιταλία. Εμφάνισαν στο παρκέ του «Mediolanum Forum» τα στοιχεία που έλλειπαν στα προηγούμενα ανεπιτυχή τεστ, βγάζοντας παράλληλα στον «αφρό» το πλούσιο ταλέντο τους. Η ικανότητα και η αγωνιστική αξία, δεν μπορούν να μετουσιωθούν σε νίκες, αν δεν υπάρχει δίψα, ψυχή, πάθος και συγκέντρωση στο στόχο. Τα τέσσερα αυτά στοιχεία που ήταν σήμα κατατεθέν του περυσινού άθλου, δεν μπορεί να χάθηκαν μέσα σε ένα καλοκαίρι. Χρειαζόταν το έναυσμα, η αφορμή και το…μπιζάρισμα για να σμίξουν ξανά με τις αδιαμφισβήτητες δυνατότητες και να έρθει το «διπλό».

«Διπλό» πολύτιμο, «διπλό» ηρεμίας και αποφόρτισης, «διπλό» στο οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να «πατήσει» για να έχει την ίδια και καλύτερη συνέχεια. Προς Θεού. Δεν τελείωσε τίποτα με τη νίκη επί της ασύνδετης, άστοχης και χωρίς ουσιαστικής καθοδήγησης από τον πάγκο Αρμάνι. Ο κίνδυνος ελλοχεύει αν στη συνέχεια υπάρξει έστω και μία βραδιά ανάλογη με αυτές του Οκτωβρίου. Η λογική λέει όμως πως οι πρωταθλητές θα κάνουν καθημερινά βήματα προόδου. Σαν και αυτό που έκανε στο Μιλάνο ο Δημήτρης Μαυροειδής. Ο διεθνής σέντερ, κάλυψε και με το παραπάνω το κενό του Ντόρσεϊ – ο Πάουελ λογικά ήταν εκτός κλίματος και δε μπορεί να κριθεί με 1΄.23΄΄- και έδειξε ότι οι κακές αρχικά εμφανίσεις του, ήταν απόρροια της αλλαγής περιβάλλοντος και του άγχους.

Σε μία βραδιά που οι πειραιώτες έβγαλαν ομαδικό πνεύμα το οποίο ξεκινούσε από την «σκυλίσια» άμυνα σε περιφέρεια και ρακέτα, το σωστό «διάβασμα» του αντιπάλου και την κατάθεση ενέργειας, ίσως είναι άκομψο να μιλάει κανείς για ατομικές επιδόσεις. Σχεδόν όλοι όσοι κλήθηκαν να βοηθήσουν έβαλαν τον λιθαράκι τους, όμως δίκαια οι Σπανούλης και Παπανικολάου αξίζουν περισσότερης αναφοράς. Δίπλα τους οι Χάινς, Λο και Μάντζαρης που βελτίωσαν και με το παραπάνω την συνολική εικόνα και στις δυο πλευρές του παρκέ.

Ο Ολυμπιακός επέβαλε τον νόμο του καταθέτοντας προσωπικότητα, αποφασιστικότητα και τσαγανό πρωταθλητή. Τα ποσοστά του άγγιξαν το 50% εντός παιδιάς (13/26 τρίποντα), αλλά η βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι αποτυπώνεται στη δημιουργία που έλλειπε πολύ στα προηγούμενα ματς (20 ασίστ). Αυτό το κομμάτι, θα πρέπει να κρατήσουν περισσότερο απ’ όλα και να «χτίσουν» πάνω του Μπαρτζώκας και παίκτες, διότι μπασκετικά, ήταν το κυριότερο συστατικό της…μετάλλαξης.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: