Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Νέα… Εθνική!!

Νέα… Εθνική
Πλήθος νέων προσώπων κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος στην Εθνική για το φιλικό της Τετάρτης με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο. Για πρώτη φορά στη «γαλανόλευκη» ο γκολκίπερ Κώστας Περιστερίδης του Πανιωνίου, ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ Κώστας Σταφυλίδης, ο στόπερ Κώστας Μανωλάς του Ολυμπιακού και ο μέσος Παναγιώτης Ταχτσίδης της Ρόμα.

Εκτός έμειναν αρκετοί παίκτες που ήταν στην αποστολή για τα παιχνίδια με Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Σλοβακία, αλλά όπως δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος θέλει να κάνει δοκιμές νέων παικτών. Ο Παναγιώτης Κονέ επιστρέφει στην αποστολή της Εθνικής μετά την προεπιλογή για τα τελικά του Euro 2012.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σιόβας, Φωτάκης, Γκέκας και Λάμπρου.

Αναλυτικά οι 22 κληθέντες:

Καρνέζης (Παναθηναϊκός), Περιστερίδης (Πανιώνιος), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Κ. Παπαδόπουλος (Σάλκε), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Τζιόλης (ΑΠΟΕΛ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Δημούτσος (Ατρόμητος), Κονέ (Μπολόνια), Ταχτσίδης (Ρόμα), Νίνης (Πάρμα), Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ).

Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε για το επερχόμενο ματς: «Το παιχνίδι αυτό είναι αρκετά μακριά από το επόμενο επίσημο ματς, που θα γίνει το Μάρτιο. Γι’ αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να δω κάποια πράγματα από νέους ποδοσφαιριστές. Όταν παίζεις με την Εθνική, οποιοσδήποτε αγώνας-φιλικός ή επίσημος-είναι σημαντικός. Θα αναλύσουμε κάποια δεδομένα και θα δούμε πώς θα ανταποκριθούν κάποιοι παίκτες. Η προπόνηση της Δευτέρας θα είναι ένα χαλάρωμα, μετά θα κάνουμε μία προπόνηση την Τρίτη στην Ιρλανδία και θα παίξουμε την Τετάρτη. Πήρα αρκετούς παίκτες για να είμαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο. Πάνω σε αυτό το σκεπτικό κάποιοι παίκτες έμειναν εκτός αποστολής. Ο Ταχτσίδης θα παίξει, όπως και ο Αθανασιάδης, τουλάχιστον για 45 λεπτά».

Για τις επιλογές των τερματοφυλάκων, είπε: «Ο Καρνέζης είναι βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Υπήρχαν περιπτώσεις τερματοφυλάκων όπως ο Λάμπρου ή ο Βελλίδης, αλλά επειδή θα έπαιζε ο Καρνέζης, προτίμησα να δούμε ένα νέο πρόσωπο στις προπονήσεις, επιλέξαμε τον Περιστερίδη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την χειρότερη δυνατή λύση. Το ενδεχόμενο ο Τζόρβας και ο Σηφάκης να μην είναι έτοιμοι τον επόμενο Μάρτιο που έχουμε το επίσημο παιχνίδι. Οπότε είναι ευκαιρία να δούμε και τα νέα πρόσωπα. Θα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για το Μάρτιο σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτος τερματοφύλακας».

Για το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται τη Δευτέρα, είπε: «Για τους παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είναι δικό μου θέμα. Το καλεντάρι έχει βγει από το 2010, όλοι ήξεραν πως η Εθνική θα έχει ματς την Τετάρτη. Θα προσέξω πάρα πολύ τους παίκτες του Παναθηναϊκού, δεν θα αγωνιστούν σε όλο τον αγώνα με εξαίρεση του Καρνέζη που είναι τελείως διαφορετική θέση με άλλες απαιτήσεις. Θα μιλήσω με τους άλλους τρεις και θα αποφασίσω αν και πόσο θα παίξουν. Το πιο φυσιολογικό θα ήταν να παίξουν με την ομάδα τους την Κυριακή κι όχι τη Δευτέρα, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θέμα».

Αναφορικά με τη μη κλήση των Κατσουράνη και Καραγκούνη είπε: «Ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης είναι βασικά στελέχη της ομάδας κι αυτό δεν αλλάζει, όπως το ίδιο ισχύει για Γκέκα και Φωτάκη. Προτίμησα για αυτό το φιλικό να δοκιμάσουμε άλλους παίκτες. Τίποτα περισσότερο».

Σχετικά με τον τραυματισμό του Κώστα Μανωλά στο ματς με τη Μονπελιέ και το αν θα είναι ετοιμοπόλεμος, είπε: «Δεν έχω κάποια πληροφόρηση ότι ο Μανωλάς έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Θεώρησα καλό να δώσω στον ίδιο ένα σημάδι ότι υπολογίζεται για την Εθνική, όπως και σε άλλους παίκτες. Η Εθνική παραμένει ανοικτή για όλους».

Ερωτηθείς για το αν θα δοκιμάσει άλλο σύστημα, απάντησε: «Το σύστημα δεν πρόκειται να αλλάξει. Η ομάδα έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και δεν πρόκειται να τον αλλάξει. Ο κορμός, η βάση μας, παραμένουν ίδια αλλά θα δοκιμάσουμε κάποια πράγματα».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: