Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τρένο δίχως φρένο!!

Τρένο δίχως φρένο
Αυτή η Λιόν δείχνει ασταμάτητη στην Ευρώπη και αρχίζει να θυμίζει την ομάδα που θαυμάσαμε την περασμένη δεκαετία. Οι Γάλλοι πέρασαν και από το Μπιλμπάο επικρατώντας 3-2 της Αθλέτικ, έφτασαν στο «4 στα 4» και πανηγύρισαν την πρόκριση, αφήνοντας παράλληλα την περσινή φιναλίστ εκτός συνέχειας. Χάποελ-Σπάρτα Πράγας 1-1 στο άλλο ματς του 9ου ομίλου του Europa League.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λιόν 2-3
(48’ Ερέρα, 55’ Αντούριθ - 22’ Γκομίς, 45’ Γκουρκίφ, 63’ Λακαζέτ)


Όσα έχτιζε για ένα ολόκληρο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σημείωσε δύο γκολ, κινδύνεψε να χάσει μέσα σε μερικά λεπτά στην επανάληψη η Λιόν. Με γκολ των Γκομίς (22’) και Γκουρκίφ (45’) οι Γάλλοι έδειχναν να καθαρίζουν το ματς. Οι σκληροτράχηλοι Βάσκοι όμως, βρήκαν –ακόμη και σε μια χρονιά που δεν θυμίζουν πολλά από την ομάδα που θαυμάσαμε πέρυσι- να φέρουν το ματς στα ίσια.

Πρώτα ο Ερέρα στο 48’ και στη συνέχεια ο Αντούριθ με πέναλτι στο 55’ έδωσαν ελπίδες στους οπαδούς που είχαν κατακλύσει το γήπεδο. Όμως, είπαμε, η φετινή Λιόν μοιάζει να ξαναβρίσκει την ευρωπαϊκή της λάμψη του πρόσφατου παρελθόντος. Αυτό πιστοποιήθηκε από το τέρμα του Λακαζέτ στο 63’, με το οποίο ήρθε και η νίκη για τους «λιονέ».

Χάποελ Σμόνα – Σπάρτα Πράγας 1-1
(3’ Τασέφσκι – 24’ Κουέκε)


Μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League βρίσκεται πλέον η Σπάρτα Πράγας. Οι Τσέχοι μπορεί να μην κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από το Ισραήλ, όμως ακόμη και το 1-1 τους φέρνει στη θέση του απόλυτου φαβορί για τη συνέχεια.

Οι γηπεδούχοι, που έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί, κατάφεραν να προηγηθούν με τον Τασέφσκι μόλις στο 3’, όμως η Σπάρτα μπόρεσε με καταπληκτικό γκολ του Κουεκέ να «τσιμπήσει» το βαθμό.

Βαθμολογία

1) Λιόν 12 (11-7)
2) Σπάρτα Πράγας 7 (8-5)
3) Χάποελ Σμόνα 2 (6-9)
4) Αθλέτικ Μπιλμπάο 1 (5-9)

Η επόμενη αγωνιστική

Σπάρτα-Πράγας-Λιόν (20:00)
Χάποελ Σμόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (20:00)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: