Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΤΟΠΗΜΑ του Προέδρου της ΚΕΔ του οποίου το αυτί πρέπει να τραβήξει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά και για κουμπαριές, σουβλάκια και μανταλάκια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πραγματικά θέλω να αγιάσω και δεν μπορώ. Καλογερόπουλος και Αρετόπουλος εγκλημάτησαν με τις αποφάσεις τους κατά του ΑΡΗ στα δύο παιχνίδια με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, αλλά έπρεπε για να ακούσουμε την φωνούλα του Προέδρου της ΚΕΔ να παρουσιαστεί ως αδικημένη η ομάδα της πόλης του!!!
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΙΔΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔ.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ αντί να τηρήσει ίσες αποστάσεις βγήκε και έκανε δηλώσεις για εγκλήματα στο Βικελίδης και δεν θα το επιτρέψει άλλη φορά. Και θα είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει εφόσον είχε πράξει αναλόγως και στα ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΗ. Το ατόπημα πέρα του ότι δεν είχε πει το παραμικρό για φάσεις που ακόμα και οι αντίπαλοι παραδέχθηκαν, είναι ότι βγήκε να υπερασπιστεί με δηλώσεις, που ούτε ο Αρβανιτίδης δεν θα έκανε, την ομάδα της περιοχής του!!! Ακόμα και ο Βαρούχας τον «ξεφώνησε»
«Το αυτονόητο είναι όποιος κάνει λάθη να τιμωρείτε. Ο Καραμελίδης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, η δήλωσή του είναι ατυχής και απορώ γιατί δεν βγήκε να πει ότι την είπε μέσα από φόρτιση. Απορώ πως ο Αθλητικός εισαγγελέας δεν επενέβη. Τέτοιες δηλώσεις υποθάλπτουν τη βία».
Την στιγμή που ομάδες ή παίκτες καλούνται σε απολογία αν απλά πουν ότι ένας διαιτητής δεν σφύριξε σωστά, βγαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔ και χαρακτηρίζει έμμεσα εγκληματία τον διαιτητή (όχι ότι διαφωνώ στο ότι ο Κουκουλάκης είναι κάκιστος ρέφερι)επειδή η ομάδα του εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας; Και στα πραγματικά εγκλήματα σιγή ιχθύος από την ΚΕΔ; Ο διαιτητής που θα σφυρίξει τον ΑΡΗ στην Λιβαδειά, πόσο μάλλον όταν είναι ο Μάνταλος δεν θα επηρεαστεί; Είπε ο κ. Καραμελίδης: «Όποιος διαιτητής αδικήσει, όχι μόνο την Βέροια αλλά και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει από μόνος του να αφήσει την σφυρίχτρα και να φύγει». Γιατί δεν βγήκε να κάνει τις ίδιες δηλώσεις όταν σφαγιάστηκε ο ΑΡΗΣ ή αν θέλετε κι άλλες ομάδες; Πλάκα, πλάκα ούτε για τον Ολυμπιακό δεν έχουν γίνει τέτοιες δηλώσεις.
Ένας φίλος ακροατής από την Βέροια επικοινώνησε μαζί μου μετά την εκπομπή AllAboutARIS on AIR και μου είπε ότι ο Καραμελίδης είναι κουμπάρος του Αρβανιτίδη. Κάτι τέτοιο υπονοεί προφανώς και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ με την ανακοίνωσή της. Και για μένα αυτό δεν θα είχε καμία ουσία αν δεν έκανε αυτές τις δηλώσεις ο Καραμελίδης. Άλλωστε από κουμπαριές, άλλο τίποτα επί Γκαγκάτση. Ζαγοράκης, Καλογιάννης, Τζώρτζογλου. Διαλέγετε και παίρνετε.
Δεν το ξέρω, δεν το υιοθετώ, αλλά ρωτάω αν ισχύει γιατί η δημοσιογραφική δεοντολογία το επιτάσσει να το θέσω ως ερώτημα. Κι αν διαψευστεί επίσημα, πρώτος εγώ θα το παραθέσω και πάλι από αυτό το blog. Εδώ θα σημειώσει κάποιος είναι Πρόεδρος στην ΕΠΣ Ημαθίας, δεν είναι αρκετό αυτό; Αν όμως ισχύει ο κ. Καραμελίδης πρέπει μετά από τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ να παραιτηθεί… ΧΘΕΣ από πρόεδρος της ΚΕΔ.
Φτάνουν πια οι κουμπαριές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Σαρρής από την πλευρά του δεν θα πάρει θέση; Πώς να πάρει όμως όταν ενώσεις όπως της Ημαθίας ή της Βοιωτίας παρά τις άριστες σχέσεις με Γκαγκάτση επέλεξαν τον ίδιο στις πρόσφατες εκλογές;  Πικρές καραμέλες και σουβλάκια άνοστα έφαγε ο Βασίλης και ας τους είχε στα ώπα, ώπα τα προηγούμενα χρόνια.
Και για το ματς στην… Βοιωτία όρισαν τον Μάνταλο. Αυτόν που πέρσι έμεινε ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ και τελευταίο του ματς πριν τον ξαναφέρουν πίσω ήταν στην Λίγκα το περιβόητο Ολ. Βόλου-Παναθηναικός 3-2 με πέναλτι που ΠΟΤΕ δεν υπήρχε για τον Βόλο και τους πράσινους να τελειώνουν με 9 παίκτες!!!  Έγκλημα εκ προμελέτης στην Λιβαδειά; Έτσι κι αλλιώς αποδεκατισμένος πάει ο ΑΡΗΣ και… βολεύει. Λάθος κύριοι, θα μας βρείτε μπροστά σας, παρά τα προβλήματα που έχει αυτός ο τεράστιος σύλλογος όπως ο ΑΡΗΣ. Και αφού ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ δεν φωνάζει, θα το κάνουμε εμείς, είτε από εδώ και το βήμα του gazzetta.gr  που αποτελεί το νούμερο ένα αθλητικό διαδικτυακό χώρο στην Ελλάδα, είτε από το AllAboutARIS.
Η ΠΑΕ έδειξε αντανακλαστικά και εξέδωσε μία πολύ εύστοχη ανακοίνωση για τις δηλώσεις Καραμελίδη, ελπίζω να μην χρειαστεί να βγάλει και άλλη το βράδυ του Σαββάτου…
ΥΓ. 1 Ο Αρβανιτίδης είναι χρόνια στο… κουρμπέτι και φυσικά είναι γνώστης των καταστάσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επί σειρά ετών πολύ καλός φίλος του Β. Γκαγκάτση, με τον ΑΡΗ διατηρούσε καλές σχέσεις και με την διοίκηση Σκόρδα, αλλά και Αθανασιάδη λόγω (και) του τωρινού του εμπ. Διευθυντή και πρώην του ΑΡΗ. Είναι από τους πλέον έμπειρους παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και από τους λίγους… παλιούς που έχουν μείνει στην θέση τους. Είδε ότι τα κουκιά είναι με τον Σαρρή και ξέχασε τον Βασίλη. Φυσικά όταν αδικήθηκε από τον Ολυμπιακό την 1η αγωνιστική (ακυρώθηκε κανονικό γκολ) ή έμεινε με 8 (!!!) παίκτες στην Λιβαδειά δεν έβγαλε ανακοίνωση. Έβγαλε με τον ΑΡΗ φυσικά και καλά έκανε θα πω εγώ γιατί έτσι πιστεύει ότι προασπίζει τα συμφέροντα της ομάδας του. Οι φίλοι της Βέροιας (μόνο της Βέροιας ήταν;) δεν ντράπηκαν να κάνουν πορεία προς την ΕΠΣ Ημαθίας (δηλαδή τον Καραμελίδη!!!) για να διαμαρτυρηθούν τώρα, ενώ με ΟΣΦΠ έκαναν… μόκο; Και μετά έχω ορισμένους ψευτοεπαναστάτες που μιλάνε για Βόρεια Ελλάδα που θα… πολεμήσει το κατεστημένο. ΜΠΟΥΡΔΕΣ για να μην γράψω καμία άλλη λέξη. ΜΟΝΟ ΑΡΗΣ!
Υ.Γ.2 Όλως τυχαίως οι ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΕΠΟ, έμαθαν από… κύκλους της Ομοσπονδίας μία μέρα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης του άρθρου 99 στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ότι η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ είναι αρνητική. Όπως ήταν και πριν δυο μήνες, αλλά έκανε πίσω με την προσωρινή διαταγή. Και οι ρεπόρτερ δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους. Αυτό το κλίμα… δίνει η ΕΠΟ. Πάρτε όμως μπόνους τις δηλώσεις του καθηγητή Πανεπιστημίου δικαίου Ανδρέα Μαλάτου: Δεν καλύπτεται από το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ το άρθρο 99. Δεν καλύπτει τις διατάξεις του νόμου 27-25. Έτσι η ΕΠΟ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλείσει καμία ΠΑΕ να κάνει χρήση του νόμου. Η κάθε ΠΑΕ έχει το δικαίωμα αν θέλει» Που να ξέρει όμως αυτός; Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου στο συγκεκριμένο αντικείμενο δεν πιάνει μία μπροστά στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ έχει Κουρίδη. Θα επανέλθω…



πηγή: gazzetta.gr