Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Αυτός ήταν Παναθηναϊκός!!

Ως κακή παρένθεση αντιμετώπισε την ήττα στα Πηγάδια ο Παναθηναϊκός. Με καλή εμφάνιση, οι πράσινοι έδειξαν χαρακτήρα και αποχαιρέτησαν… γλυκά τη χρονιά, επικρατώντας 2-0 της Κέρκυρας! Στο -5 από ΠΑΟΚ.

Αυτός ήταν Παναθηναϊκός!
Εν αντιθέσει με το περασμένο παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη, αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε… κανονικός!

Έστω και με αρκετούς «βασικούς» εκτός (Μπεργκ, Νάνο, Σίλντενφελντ), οι πράσινοι έβγαλαν αρκετές από τις αρετές τους στο γήπεδο και δίχως να απειληθούν ιδιαίτερα επικράτησαν 2-0 της Κέρκυρας, ένα σκορ που τους επανέφερε στο -5 απ’ την κορυφή και τον ΠΑΟΚ.

Ο Καρέλης στο 45’ (σκόραρε σε τέταρτο σερί ματς) και ο εξαιρετικός Χουχούμης στο 86’ (γκολ highlight) υπέγραψαν την επιστροφή του τριφυλλιού στις επιτυχίες, αποχαιρετώντας τους περίπου 10.000 φίλους τους στη Λεωφόρο για το 2014 με γλυκό τρόπο!

Το ματς:

Τέτοια ματς που θεωρητικά και πρακτικά είσαι το φαβορί, χρειάζονται προσοχή. Για να μην την «πατήσεις». Και δεν ήθελε πολύ η Κέρκυρα να βάλει… θηλιά γύρω απ’ το λαιμό του Παναθηναϊκού, όταν ο Καϊκούτ ανάγκασε τους φίλους του τριφυλλιού σε ένα μακρόσυρτο «ουφ» (στέλνοντας την μπάλα από πλεονεκτική θέση άουτ). Αφού λοιπόν πέρασε αυτός ο κίνδυνος, οι πράσινοι άρχισαν να παίρνουν για τα καλά τα ηνία του ματς. Να ανεβάζουν ταχύτητα και να προσπαθούν κυρίως απ’ τα αριστερά με τον Χουχούμη να κάνουν παιχνίδι. Αλλά φαινόταν ένα πρόβλημα στην τελική πάσα. Για το πώς η μπάλα θα φτάσει στους Πέτριτς και Καρέλη για να απειλήσουν.

Την ώρα λοιπόν που οι Φαίακες περίμεναν πίσω να τους δημιουργηθεί κάποια αντεπίθεση, ο Παναθηναϊκός σπαταλούσε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη (απ’ το 25’ και μετά). Με τον Σέτκους να αρνείται το γκολ στην κοντινή κεφαλιά του Δώνη, με τον Πέτριτς από κοντά να πιάνει… τσαφ (αν και ήταν φάτσα με το άνοιγμα του σκορ) και με τον Ντίνα να… χορεύει αντιπάλους, αλλά ξανά να βλέπει τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας να του στερεί τη χαρά. Ε, μία, δύο, τρεις, την τέταρτη ο Παναθηναϊκός δεν χαρίστηκε. Με τη τύχη να του κλείνει το μάτι, η ομάδα του Αναστασίου δευτερόλεπτα πριν βγει το πρώτο μέρος άνοιξε το σκορ, χάρη σε σουτ του Πράνιτς που κόντραρε στον Καρέλη και αλλάζοντας πορεία, κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0!

inner

Το άγχος του γκολ είχε φύγει απ’ τα… πόδια (και το μυαλό) των παικτών του Παναθηναϊκού. Κυνηγούσαν όμως και ένα δεύτερο. Το ίδιο κίνητρο όμως είχε και η Κέρκυρα και χρειάστηκε ο Στιλ να επέμβει αποφασιστικά για να μην χριστεί σκόρερ ο Χαβίτο (λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης). Κι αφού στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες (είχε δοκάρι και ο Χουχούμης σε σέντρα-σουτ), στη συνέχεια ανέλαβε πλήρως τα ηνία του ματς το τριφύλλι. Μην επιτρέποντας στους νησιώτες να ανακάμψουν, αλλά βλέποντας την ίδια ώρα τον Πέτριτς να μην μπορεί να κλειδώσει το τρίποντο (σε δύο περιπτώσεις).

Το σκορ ήταν εύθραυστο. Ο Χουχούμης άρπαζε απ’ τα μαλλιά την ευκαιρία του Αναστασίου, αποδεικνύοντας πως και μπορεί και αξίζει να παίζει. Και δημιουργούσε συνεχώς… τριγμούς απ’ τα αριστερά. Είπαμε, όμως, το 1-0 είναι πάντα επικίνδυνο. Κι αν στο 80’ ο Μαρκόφσκι είχε βρει καλύτερα την κεφαλιά (προτού μετέπειτα διώξει ο Μπούρμπος), τότε ενδεχομένως να είχαμε «κηδεία» στη Λεωφόρο.

inner

Δεν έγινε αυτό όμως (με τον Στιλ να παίζει… παγκότερμα και να αποδεικνύει πως βλέπει γήπεδο σε ορισμένες έγκαιρες εξόδους του) και ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού θέλησε να εξαργυρώσει την εξαιρετική του εμφάνιση με γκολ. Με γκολάρα για την ακρίβεια. Διότι παρά το ότι σημάδεψε με το… κακό, δεξί πόδι, εν τέλει έστειλε την μπάλα συστημένη στο παραθυράκι του Σέτκους και «καθάρισε» μια και καλή το παιχνίδι, υπογράφοντας στο φινάλε το τελικό 2-0.






Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ζέκα, Δώνης, Καρέλης (65’ Λαγός), Ντίνας (83’ Μπούι), Μπούρμπος, Πράνιτς (88’ Κλωναρίδης), Πέτριτς

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Μέντες, Μπερίσα, Ρισβάνης

Κέρκυρα: Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς (46’ Κόντος), Ναγιάρ (76’ Σάντσεθ), Καϊκούτ, Γκόμες, Καρντόσο (53’ Κρητικός), Μαρκόφσκι, Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο

Στον πάγκο: Κουτζαβασίλης, Παρασκευαΐδης, Ρόχας, Γεωργακόπουλος
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: